Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Fast & Furious: Hobbs & Shaw - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο Χομπς και ο Σο είναι οι άσπονδοι φίλοι που θα αναγκαστούν να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συμφωνήσουν σε μια άβολη συνεργασία για το γενικότερο καλό. Άλλωστε, ο κόσμος κινδυνεύει από τα σχέδια ενός αδίστακτου αναρχικού τρομοκράτη, του Μπρίξτον Λορ, ο οποίος είναι έτοιμος να εξαπολύσει μια ανυπολόγιστη βιοχημική καταστροφή που θα αφανίσει την ανθρωπότητα.

Ο Ντουέιν Τζόνσον επιστρέφει στο ρόλο του σκληροτράχηλου Λουκ Χομπς, που επιβάλλει τον νόμο και ο Τζέισον Στέιθαμ ξαναγίνεται ο δαιμόνιος Ντέκαρντ Σο, που πάντα κρύβει άσσους στο μανίκι. Ένας υψηλόβαθμος της διπλωματικής ασφάλειας και ένας παράνομος που ξεφεύγει πάντα από τις μυστικές υπηρεσίες είναι έτοιμοι να συνεργαστούν - τι μπορεί να πάει στραβά; Ο θηριώδης Καλιφορνέζος και ο οξύθυμος Βρετανός δεν έχουν πολλά κοινά - ειδικά όταν έχουν κακή προϊστορία μεταξύ τους και έχουν συγκρουστεί σκληρά. Οι συνθήκες θα τους αναγκάσουν να συνεργαστούν, αλλά η κόντρα τους καλά κρατεί.

Άποψη: Tσίτα τα γκάζια και ο χαβαλές με τις φάπες και τα μπουνίδια συνεχίζονται και σε τούτο το spin-off του «Fast & Furious», όπως και στα προηγούμενα φιλμ του πολύ επιτυχημένου franchise.

Ένα είδος ταινιών που δεν επηρεάζονται στο παραμικρό από την οποιαδήποτε είδους «κριτική» και που πλοχέρουν απλόχερα εύπεπτη και χαβαλεδιάρικη ψυχαγωγία, κάτι που ο Ντέιβιντ Λιτς (John Wick, Atomic Bloonde, Deadpool 2) δείχνει να γνωρίζει άριστα και να υπηρετεί πολύ καλά.

Οι Ντουέιν Τζόνσον και Τζέισον Στέιθαμ είναι σταθερά καλοί (και ιδιαίτερα επιτυχημένοι) σε αυτό που κάνουν και πάνω στο οποίο έχουν χτίσει τις καριέρες τους και φυσικά δεν απογοητεύουν ούτε εδώ, όπως επίσης ούτε ο Ίντρις Έλμπα, με έξτρα ατού την κλασσική βρετανική προφορά του, αλλά και η ευχάριστη έκπληξη Βανέσα Κίρμπι.

Δύο ώρες γεμάτες από εξωφρενικά κυνηγητά (με σωστό cgi) σε έδαφος και… αέρα, σκληρούς καργιόληδες να παίζουν ευχάριστα χορογραφημένο ξύλο, macho χιουμοριστικές ατάκες all over the place, γενικότερες σεναριακές χαζομάρες έως απιθανότητες, συστατικά που αν το έχεις πάρει απόφαση τι θα δεις, συνεισφέρουν απόλυτα στο τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτη δημοσίευση: 29 Aug 2019, 16:17
Ενημέρωση: 5 Σεπτεμβρίου 2019, 14:51
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Fast & Furious: Hobbs & Shaw
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
137
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Αυγούστου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos