Ένα επιστημονικής φαντασίας φιλμ με Α.Ι. (artificial intelligence) σχετικά με την... αιώνια ανάγκη του ανθρώπου να περάσει στη θέση του δημιουργου, κάπως διαφορετικό από το αναμενόμενο και με έναν υπνωτιστικό, off beat ρυθμό που αρχικά αιφνιδιάζει. 

Ο σεναριογράφος των "28 days laer", "Sunshine" & "Dredd" στήνει μια δουλεια, ατμοσφαιρική, υπέρμετρα κομψή, με διακριτικά εφέ, επενδύοντας στο εικαστικό με την spot on διακόσμηση των εσωτερικών χώρων αλλά και της φιλοσοφικής διάστασης που δίνει καταρχήν στον μύθο του Προμηθέα και κατ'επέκταση στην διαμάχη των δύο φύλων και την ανάγκη για επιβολή. 

Η ροή των εξελίξεων είναι αργή, εκπλήξεις δεν υπάρχουν και δεν προκύπτουν από πουθενά και ενώ θα περίμενε κανείς σεναριακά τουλάχιστον το όλο εγχείρημα να φυσάει και αναδεικνύει γενναία την θεατρικότητα της δόμησής του, δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο: το σενάριο είναι μάλλον αδύναμος κρίκος του "Ex-machina", με τον Γκάρλαντ να διστάζει αν θέλει να κάνει θρίλερ ή Α.Ι. στοχασμό, με αποτέλεσμα το  απογοητευτικό τέλος να προδώσει τις προσδοκίες μας.

Του άξιζε λίγο περισσότερο νεύρο στην κινηματογράφηση, λίγο μεγαλύτερη φαντασμαγορία στην οπτική γωνία από τον Γκάρλαντ ώστε να σεβαστεί με τις αξιοπρόσεκτες ερμηνείες του (ιδιαίτερα από την Βικάντερ και τον Άιζακ) και να "κουμπώσει".

Υπόθεση

Ένας δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής (Όσκαρ Άιζακ - "Inside Llewyn Davis") θα φέρει έναν από τους υπαλλήλους του ("Όσα Φέρνει ο Χρόνος" Ντόμνα Γκλίσον) στην πολυτελή κατοικία του για να συμμετάσχει σε ένα πείραμα που θα αφορά στην τελευταία του εφεύρεση, ένα εξαιρετικά προηγμένο θηλυκό ρομπότ που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη (στο ρόλο η Σουηδέζα ηθοποιός Αλίσια Βικάντερ - "Άννα Καρένινα").  

 

Πρώτη δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2015, 05:06
Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2015, 15:33
Τίτλος:
Ex-machina (Aπό μηχανής)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Release: 
12 Μαρτίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

You hurt my feelings

You hurt my feelings

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Όταν η Μπεθ ακούει κρυφά τον σύζυγό της, Ντον, να γίνεται επικριτικός για...
11 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos