Eντυπωσιακότατη και υπέρ του δέοντως ρεαλιστική αναπαράσταση μιας διαβόητης ιστορίας με τέλους που όλοι γνωρίζουμε (ή μπορούμε να γκουγκλάρουμε και πολύ εύκολα να μάθουμε). 

Και δυστυχώς, εκεί εντοπίζεται το βασικό πρόβλημα της ταινίας του Κορμακούρ. Ο Ισλανδός (τελικά μάλλον υπερεκτιμημένος) σκηνοθέτης δίνει μεγάλη προσοχή, στην ουσία αφοσιώνεται και τελικά απορροφάται από το κομμάτι του εντυπωσιασμού, πως θα στήσει τις (τρομερά αποτελεσματικές και με την επιθυμητή παλαιομοδίτικη ματιά, η αλήθεια είναι) σκηνές δράσης στα χιονισμένα τοπία των Ιμαλαϊων, με αποτέλεσμα να απαξιώνει τους πρωταγωνιστικούς του χαρακτήρες.

Παρά το γεγονός της συγγραφής του σεναρίου από τους έμπειρους και δοκιμασμένους Σάιμον Μπιουφόι (Slumdog Millionaire) και Ουίλλιαμ Νίκολσον (Gladiator), αυτό που τελικά συμβαίνει είναι μια παρέλαση από χολιγουντιανά κλισέ που προσπαθούν να δώσουν μια κάποια βαρύτητα στους χαρακτήρες και να μας τονώσουν το ενδιαφέρον ώστε να ασχοληθούμε μαζί τους και να μας ενδιαφέρει αν θα πεθάνουν ή όχι στα όρη και τα κατσάβραχα.

Δεν τα καταφέρνουν σχεδόν ποτέ, με αποτέλεσμα και εμείς ουσιαστικά να απολαμβάνουμε την εντυπωσιακή δράση και πρώτο επίπεδο και όσο και να σκάψουμε στο χιόνι, να μην βρίσκουμε δεύτερο...

Υπόθεση:

Στην επικά δραματική, αληθινή ιστορία που κινηματογραφείται σε εκπληκτικό 3D δύο ορειβατικές ομάδες, προσπαθώντας να κατακτήσουν την πιο ψηλή βουνοκορφή, το Έβερεστ, παγιδεύονται στα χιόνια. Αμέτρητα ρίσκα. Τεράστιες δυσκολίες. Χρόνια εκπαίδευσης για προκλήσεις που δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν. Αφιλόξενες συνθήκες. Κι όμως, εδώ κι έναν αιώνα, άνθρωποι ανά τον κόσμο, αναζητώντας κάποιο βαθύτερο νόημα στη ζωή τους, προσπαθούν να φτάσουν στην ψηλότερη κορυφή του πιο επικίνδυνου σημείου της Γης, του Έβερεστ. Ό,τι κι αν είναι αυτό, όμως, που τους πυροδοτεί, αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι πως στην κορυφή, οι φιλοδοξίες, πολύ συχνά, συναντούν την ανθρώπινη λιποψυχία και τη θηριώδη καταιγίδα. Η ταινία βασίζεται στα απίστευτα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1996, όταν δύο διαφορετικές αποστολές επιχείρησαν να ανέβουν στην κορυφή του Έβερεστ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ανθρώπινα όρια.

 

Πρώτη δημοσίευση: 1 Οκτ. 2015, 15:55
Ενημέρωση: 8 Οκτ. 2015, 06:40
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Everest (Everest)
Έτος: 
Διάρκεια: 
121
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Οκτωβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos