Σύνοψη: Μια νοικοκυρά στα προάστια του Λονδίνου, ζει μια ζωή που δεν είναι πια δική της: ανήκει στον εργασιομάνη, εγωκεντρικό σύζυγό της, στο νεαρό γιο και στην κόρη της, και στη ληθαργική ρουτίνα των δουλειών του σπιτιού και της φροντίδας των παιδιών. Βρισκόμενη σε δεινή θέση και αποζητώντας μια αλλαγή, μία μέρα η Τάρα παίρνει μια θαρραλέα απόφαση. Αγοράζει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Παρίσι και αφήνει τα πάντα πίσω της ώστε να προσπαθήσει να ξαναβρεί τον εαυτό της σε μια καινούργια πόλη. Αλλά το να εγκαταλείψεις τα πάντα στη ζωή σου δεν είναι τόσο απλό...

Άποψη: H Tζέμα Άρτερτον είναι αυτή που με την πολύ δυνατή της ερμηνεία, δίνει ουσία και υπόσταση σε μια ταινία που περιγράφει συμβατικά το ξέσπασμα μιας γυναίκας που νιώθει την αλλοτρίωση της καθημερινότητας στο πετσί της. Και μάλιστα είναι αξιοζήλευτη η προσπάθειά της, καθώς ακόμα και ο δικός της ρόλος (αν και ο ξεκάθαρα πρωταγωνιστικός), είναι ελάχιστα πυκνογραμμένος, καταφέρνει να προσφέρει ένα ειλκρινές συναίσθημα συγκίνησης, σε ένα κατά τα λοιπά, παραδομένο στις συμβάσεις και ευκολίες φιλμ. 

Μια ταινία που δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει πως οδηγήθηκε στο προαναφερόμενο αδιέξοδο η πρωταγωνίστρια, που ικανοποιεί με το διάστημα της "αιχμαλωσίας" (ή όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνεται) και που προκαλεί σταδιακά αυξανόμενη βαρεμάρα από τη στιγμή που θα αποδράσει. 

Πρώτη δημοσίευση: 15 Νοε. 2019, 14:18
Ενημέρωση: 22 Νοε. 2019, 11:33
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The escape (Μια ευτυχισμένη γυναίκα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Νοεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos