The end of the tour

the end of the tour - κριτική ταινίας

Διαλογικό δράμα που θέτει στο επίκεντρο την μακροσκελή συνέντευξη του δημοσιογράφου David Lipsky με τον σπουδαίο συγγραφέα της αμερικανικής λογοτεχνίας David Foster Wallace , μετά την κυκλοφορία του μυθιστορήματος 1079 λέξεων ‘’Infinite Jest’’.

Πρωταρχικό μέλημα του δημοσιογράφου και συνάμα του σκηνοθέτη (James Ponsoldt) είναι  ν ‘αποκαλύψει τις κρυφές πτυχές αυτής της ιδιαίτερης προσωπικότητας, να επικυρώσει το μύθο του συγγραφέα. Οι συνονόματοι συζητούν επί μέρες για τη δημιουργική γραφή, τον κίνδυνο της αναγνωρισιμότητας, τον αυνανισμό ως ανόθευτη απόλαυση, την εξάρτηση από την τηλεόραση και τη διαφυγή στον κόσμο των βιβλίων,  την εγωιστική πλευρά της ντροπαλότητας και τις κοινωνικές στρατηγικές . Α ναι και την ποιοτική χροιά της Alanis Morissette (συμφωνούμε απόλυτα).

Η δύναμη της ταινίας προέρχεται τόσο από το βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Lipsky (‘’Although Of Course You End Up Becoming Yourself: A Road Trip with David Foster Wallace’’) όσο και από το κινηματογραφικό βαλς μεταξύ των ηθοποιών (Segel-Eisenberg). Αν και στην αρχή της πενθήμερης συνέντευξης κυριαρχεί αμηχανία από τις δύο πλευρές θα χτίσουν όμως σταδιακά τις βάσεις μίας γνήσιας αντρικής φιλίας, έναν μοναδικό και άθραυστο δεσμό. Ο Jason Segel, με την ιδιότητα του συγγραφέα, στριφογυρίζει μέσα στο δικό του κύκλο σκέψεων και υπαρξιακών φόβων παρασύροντας εύκολα τον δημοσιογράφο και εμάς τους θεατές. Ένα μήνυμα χαρμολύπης θα βάλει τελεία σ΄ αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας.

Funny fact: Ο Jason Segel σε ένα σημείο της ταινίας προτείνει ν΄ αγοράσουν marshmallow όπου ήταν το ψευδώνυμό του στην κωμική σειρά ‘’Ηοw I met your mother’’.

Υπόθεση: Στα πλαίσια της προώθησης του βιβλίου του ο συγγραφέας David Foster Wallace δέχεται τις ερωτήσεις ενός δημοσιογράφου ώστε να συνταχθεί ένα άρθρο-αφιέρωμα στο νέο λογοτεχνικό ταλέντο. Ένα διανοουμενίστικο road trip που θα χαραχτεί για πάντα στις μνήμες τους.

 

Πρώτη δημοσίευση: 19 Νοε. 2015, 14:42
Ενημέρωση: 26 Νοε. 2015, 21:52
Τίτλος:
The end of the tour (Τέλος διαδρομής)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos