Σύνοψη: Όταν ένας σούπερ-στρατιώτης αναλαμβάνει μια αποστολή δολοφονίας, ο Deadpool αναγκάζεται να αναθεωρήσει τις αξίες του για τη φιλία, την οικογένεια και αυτό που πραγματικά σημαίνει να είσαι ήρωας – κι όλα αυτά ρίχνοντας 50 αποχρώσεις βρωμόξυλου. Γιατί, μερικές φορές, για να κάνεις το σωστό πρέπει να πολεμήσεις βρώμικα. Ο Γουέιντ αυτή τη φορά, εκτός από τον Κέιμπλ, θα παλέψει με Νίντζα, την ιαπωνική μαφία Γιακούζα, ένα τσούρμο ερεθισμένα σκυλιά, και όποιον του σταθεί εμπόδιο στον δρόμο για τον τίτλο του καλύτερου εραστή στον κόσμο. Και όλα αυτά, δεν θα τα κάνει μόνος.

Άποψη: Όπως το λέει και το πόστερ: it feels bigger. Σε όλα του. Οι δημιουργοί του δεύτερου Deadpool (δηλαδή η προσθήκη του Ντέιβιντ Λιτς -του Atomic Blonde και του πρώτου John Wick- στην σκηνοθεσία, διότι ο Ρέινολντς και το παρεάκι των σεναριογράφων του έμειναν στην θέση τους), τα έστησαν όλα στο μάξιμουμ. Ίσως λίγο παραπάνω δράση, αλλά το ίδιο γοητευτική καφρίλα, αθυροστομία, άφθονα easter eggs και pop αναφορές, έντονο αυτοσαρκασμό και παντελής έλλειψη μέτρου. Και μέσα σε όλα αυτά, ένα step up ενηληκίωσης σε σχέση με το πρώτο φιλμ. 

Ο Ράιαν Ρέινολντς εξακολουθεί να παραμένει η απόλυτη θεότητα στον ρόλο της καριέρας του (ξεκάθαρα) και κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να ξεφύγει από το γκροτέσκο, το υπερβολικό, το "ακατάλληλο", την υπέρμετρη gore απεικόνιση της βίας. Και πολύ καλά κάνουν, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο έχει λόγο ύπαρξης ο Deadpool και σημείο αναφοράς για να ξεχωρίσει από το υπόλοιπο μαρβελικό σύμπαν που δίπλα του θυμίζει περιπέτειες Disney.

Ένας αντιήρωας που λατρέουμε, με δευτεραγωνιστές πολύ συμπαθείς:φινετσάτη η Ζάζι Μπιτζ από το Atlanta, όπως τον περιμένεις ο Τζος Μπρολίν, ο οποίος μήπως είναι ο μοναδικός ηθοποιός στο σύμπαν της Marvel που ερμηνεύει δύο ρόλους; Και μήπως το "Θέλω να κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος" που ξεστομίζει κάποια στιγμή, δεν θυμίζει λίγο (ή μάλλον πολύ) από "Thanos" (που ο ίδιος υποδύεται) στο Avengers Infinity War; Μήπως παίζει μελλοντική σύνδεση; Τέλος με τα σενάρια. 

Με ένα αδιόρατο άγχος να δικαιώσεις τις προσδοκίες λοιπόν, λίγο παραπάνω μελό στο μίγμα από ότι έπρεπε, η ουσία δεν αλλάζει: το Deadpool 2 παραμένει σούπερ cool και γαμάτο, ατακαδόρικο, τολμηρό, ακομπλεξάριστο. 

Γιατί όχι και τηλεοπτική σειρά ρε γαμώτο; Ποιος περιμένει τώρα πάλι 2-3 χρόνια;

Πρώτη δημοσίευση: 17 Μαΐου 2018, 11:41
Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2018, 12:47
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Deadpool 2 (Deadpool 2)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
119
Εταιρία διανομής: 
Release: 
17 Μαϊου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos