DC League of Super-Pets

DC League of Super-Pets - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο Κρύπτο, ο Σούπερ-Σκύλος, είναι αχώριστος φίλος με τον Σούπερμαν. Μοιράζονται τις ίδιες υπερδυνάμεις και μάχονται πλάι-πλάι ενάντια στο έγκλημα στην πολύπαθη Μητρόπολη.

Όταν ο Σούπερμαν και η Justice League πέφτουν θύματα απαγωγής, ο Κρύπτο πρέπει να πείσει μία αγέλη αδέσποτων – το κυνηγόσκυλο Έις, την τροφαντή γουρουνίτσα Πί-Μπι, τη χελώνα Μέρτον και τον σκίουρο Τσιπ- να επιστρατεύσουν τις νεοαποκτηθείσες υπερδυνάμεις τους για να τον βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη αποστολή διάσωσης των σούπερ ηρώων.

Άποψη: Η DC πέτυχε για πρώτη φορά αυτό για το οποίο κάποιοι την κατηγορούν και αυτό το έκανε σε ταινία animation. Πολλοί βρίσκουν τις ταινίες της πολύ σοβαρές, βαρύγδουπες, με διάθεση μεγαλείου, σε σύγκριση με τις πιο χιουμοριστικές, πιο ακομπλεξάριστες, συχνά αυτοσαρκαστικές ταινίες της Marvel. Στην νέα ταινία της εταιρείας, μας συστήνονται τα σούπερ κατοικίδια με προεξάρχοντα τον σούπερ σκύλο του Σούπερμαν, τον Κρύπτο, οι περιπέτειες του οποίου έχουν γίνει και τηλεοπτική σειρά animation, που στην χώρα μας για χρόνια παιζόταν σε γνωστό ελληνικό κανάλι, έχοντας όμως στον πυρήνα της ιστορίας και στο ύφος γραφής πολλά από τα στοιχεία της λογικής της Marvel στις ταινίες.

Μπόλικο χιούμορ, μακράν η πιο διασκεδαστική ταινία της DC, βέβαια λογικό γιατί απευθύνεται σε παιδιά, πολύς αυτοσαρκασμός και αυτοαναφορικά αστεία, ακόμα και από τον πολλά βαρύ Batman, που επίσης κάνει εμφάνιση, αστεία ακόμα και για ήρωες της Marvel, όπως τον Iron Man και ταυτόχρονα συγκίνηση και δράμα ώστε να υπάρξει όλο το συναισθηματικό τόξο διαθέσιμο.

Η ιστορία των Jared Stern (The Lego Batman Movie) και John Whittington (The Lego Batman Movie, Sonic the Hedgehog 2) αν και ενδιαφέρουσα, φέρνοντας μαζί δυο αγαπημένα στοιχεία των παιδιών, εφήβων και νέων, τους σούπερ ήρωες και τα ζώα, δεν διακρίνεται για την πρωτοτυπία της, με αρκετά στοιχεία της πλοκής να θυμίζουν ευθέως τα Κακά Παιδιά (2022), ένα άλλο animation με ζώα που βγήκε μέσα στην χρονιά. Ο τυπικός δαιμονικός κακός που θα καταστρέψει τον κόσμο και πρέπει μια ομάδα υπερηρώων να επέμβει για να σώσει τον πλανήτη με όλα να οδεύουν βάσει ενός προβλέψιμου προγράμματος.

Παρότι αναφέρεται σε υπερήρωες της DC, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν και ένα ενήλικο κοινό, ο τρόπος που είναι φτιαγμένο απευθύνεται κατά βάση στο παιδικό κοινό, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό, αλλά η Pixar μας κακόμαθε με τις ταινίες για μικρούς και μεγάλους με τα καθολικά μηνύματα. Εν προκειμένω, τα μηνύματα είναι απλά, πολύ εύκολα διατυπωμένα και πολύ συγκεκριμένα.

Βέβαια, δεν παύει να είναι μια απόλυτα διασκεδαστική περιπέτεια που κρατάει το παιδικό κοινό και τους έχοντες παιδική ψυχή μέχρι την τελευταία σκηνή και μάλιστα είναι από τις πιο αστείες ταινίες που έχουμε δει μέχρι στιγμής φέτος, ό,τι και αν αυτό σημαίνει για την φετινή κινηματογραφική παραγωγή.

Ίσως να ήταν ακόμα πιο αστείο με τις πρωτότυπες φωνές των Dwayne Johnson και Kevin Hart αλλά και του Keanu Reeves ως Batman, αλλά είναι δυστυχώς γνωστή η μοίρα των κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα, να παίζουν κυρίως μεταγλωττισμένα, παρότι φυσικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και στην ελληνική μεταγλώττιση.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Γιάννης Στεφόπουλος, Άννα Κουτσαφτίκη, Αποστόλης Ψυχράμης, Χρήστος Πλαΐνης, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Άντρια Ράπτη, Φώτης Πετρίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Λουκάς Φραγκούλης, Έλενα Δελακούρα, Τζίνη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Λάγκος, Νίκος Αξιώτης, Δανάη Νικολάτου

Πρώτη δημοσίευση: 8 Σεπτεμβρίου 2022, 01:26
Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2022, 23:45
Τίτλος:
DC League of Super-Pets (Η DC Λεγεώνα από σούπερ κατοικίδια)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Human Voice

The Human Voice

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το μακρινό 2020, στην εποχή όπου στην ζωή και την καθημερινότητά μας εισήχθη ο...
7 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos