The Curse of La Llorona

The Curse of La Llorona - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Όταν ήταν ζωντανή, έπνιξε τα παιδιά της, εξαιτίας της οργισμένης ζήλιας της, ρίχνοντας στη συνέχεια και τον εαυτό της στο αφρισμένο ποτάμι, σπαράζοντας από πόνο. Και εκείνοι που ακούν το θανάσιμο θρήνο της τη νύχτα, είναι καταδικασμένοι. Στη δεκαετία του 1970, στο Λος Άντζελες, μία κοινωνική λειτουργός και τα μικρά παιδιά της σύντομα θα βρεθούν σε μια τρομακτική, υπερφυσική σφαίρα. Η μόνη τους ελπίδα να επιβιώσουν από τη θανατηφόρα οργή της Γιορόνα είναι ένας απογοητευμένος ιερέας, που προσπαθεί να κρατήσει μακριά το κακό υιοθετώντας τις δικές τους μυστικιστικές τακτικές. 

Άποψη: Δεν σημαίνει σε όποια ταινία αναμιγνύεται σαν παραγωγός οΤζέιμς Ουάν, θα είναι απαραίτητα και φοβερη. Θα έχει και τις αστοχίες του ο σύχρονος "νονός του τρόμου". Μπορεί σκηνοθετικά να μην έχει πραγματοποιήσει γκέλα προς το παρόν, αλλά τούτο εδώ το υστερικό, αλλά τεμπέλικο κατασκεύασμα, διεκδικεί στα ίσια τον τίτλο του πιου βαρετού φιλμ στο οποίο έχει υπάρξει παραγωγός, μαζί με το "Demonic"/2015 του Ουίλ Κάνον, με τον Φρανκ Γκρίλο και την Μαρία Μπέλο. 

Στο "Τhe curse of La Llorona", όλα μοιάζουν τόσο, μα τόσο διεκπαιρεωτικά, με εντελώς προφανό και κλισεδιαρισμένο σχεδιασμό στην διαδικασία που θα μας τρομάξει το ταινιάκι, θεωρώνας ενδεχομένως ότι η μορφή (και κυρίως ο μύθος) της Μεξικανής τρομο-μούσας είναι ικανά από μόνα τους να στήσουν μια απειλή που θα μας κρατήσει τσιτωμένους. 

Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει, παρά μια ενδιαφέρουσα σεβεντίλα που αποπνέει η εικονογραφία στην εικαστική σύλληψη της ταινίας, μια ολντσκουλιά αντίληψης που πάντα συμπαθεί ο Ουάν. Mια εντελώς σχηματοποιημένη πλοκή και ασυγκράτητες υστερίες που εκνευρίζουν, εν τέλει καταδικάζουν το φιλμ στη λήθη.

Πρώτη δημοσίευση: 18 Απριλίου 2019, 21:02
Ενημέρωση: 24 Απριλίου 2019, 08:03
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The Curse of La Llorona (Η κατάρα της Γιορόνα)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 
Release: 
18 Απριλίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Orion and the dark

Orion and the dark

Θα το βρείτε: Netflix

9 χρόνια μετά το Anomalisa, o Τσάρλι Κάουφμαν βάζει τους φόβους και τις εμμονές...
1ώρα
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos