Σύνοψη: Καλώς ήρθατε στην πόλη Kehoe, η θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί υπό το μηδέν , και συνεχώς κατεβαίνει σε αυτό το γκλαμουράτο χειμερινό θέρετρο στα Βραχώδη Όρη. Η τοπική Αστυνομία συνήθως δεν έχει δουλειά μέχρι την ημέρα που ο γιος του Νελς,  ενός ταπεινού οδηγού εκχιονιστικού μηχανήματος του δήμου, δολοφονείται ύστερα από εντολή του “Viking”, του τοπικού Βαρόνου  των ναρκωτικών. Οργισμένος και εξοπλισμένος με βαριά μηχανήματα ο Νελς αποφασίζει να εξολοθρεύσει το καρτέλ ξεπαστρεύοντας ένα, ένα τα μέλη του, αλλά το μόνο που γνωρίζει από φόνους είναι ό,τι έχει διαβάσει από αστυνομικά μυθιστορήματα. Καθώς τα πτώματα στοιβάζονται, ένας πόλεμος ξεσπά μεταξύ του Βαρόνου των ναρκωτικών “Viking” και του Αρχιμαφιόζου “ White Bull” και οι πλαγιές της μικρής πόλης από ολόλευκες βάφονται κόκκινες.

Άποψη: Ο Νορβηγός Χανς Πέτερ Μόλαντ μεταφέρει σε αμερικανικό έδαφος το δικό του "In order of dissappearance", μόνο που όπως αναμενότανέχει αμβλύνει τις γωνίες του προσαρμόζοντας τον φιλμ στο κοινό που απευθύνεται κυρίως: αυτό των ΗΠΑ. Λίγοτερο βίαιο το θρίλερ, κυνικές οι σκηνες βίας και σαρδόνιο το χιούμορ που την διαποτίζει.

Το φιλμ θα σας φέρει ξεκάθαρα στο θυμικό το Fargo των αδερφών Κοέν, αλλά δεν είναι φυσικά ανάλογου επιπέδου, παρά την ατμοσφαρική κινηματογράφηση, τις σεναριακές νοστιμιές και βεβαίως την σταθερά αγέρωχη παρουσία του Λίαμ Νίσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν καταφέρνει να ισορροπήσει σωστά μεταξύ τραγικότητας του παραλόγου και ειρωνικής κομεντί, κάπου χάνει την συνοχή και το μέτρο του και τελικά παραμένει σε χαμηλές πτήσεις.

Πρώτη δημοσίευση: 7 Φεβ. 2019, 03:42
Ενημέρωση: 14 Φεβ. 2019, 14:12
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Cold pursuit (Ψυχρή καταδίωξη)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Release: 
7 Φεβρουαρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos