Από τις ταινίες που σου είναι αδύνατον να αντιπαθήσεις, ιδίως δε αν δηλώνεις fan του απίθανου “District 9” του σκηνοθέτη, το “Chappie”, το οποίο διαδραματίζεται κι αυτό μέσα και γύρω από τις παραγκουπόλεις του Γιοχάνεσμπουργκ, διαθέτει έναν αξιαγάπητο και εξαιρετικά εκφραστικό κεντρικό ήρωα από... μέταλλο, που, χάρη στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Μπλόμκαμπ και στη θαυμάσια δουλειά που έχει γίνει στον τομέα του performance capture (πίσω από τον ίδιο τον Chappie κρύβεται ο -συμπατριώτης και μόνιμος πρωταγωνιστής του σκηνοθέτη- Σάρλτο Κόπλεϊ) σε πείθει πως διαθέτει ψυχή και συνείδηση.

Αυτό, καθώς και οι εντυπωσιακά καλογυρισμένες, για μια ακόμη φορά, σκηνές δράσης, αποτελούν τα κύρια ατού μιας ταινίας, η οποία σε επίπεδο πλοκής συνδυάζει άφθονα στοιχεία από το “RoboCop”, αλλά και από το -όχι ιδιαίτερα γνωστό- “Short Circuit” (το οποίο στα μέρη μας είχε πρωτοβγεί με τον τίτλο “Ηλεκτρονικός χαμός... και τα ρομπότ τρελάθηκαν”!), χωρίς, ωστόσο, να καταφέρνει να φτάσει τις εν λόγω ταινίες σε επίπεδα σασπένς και χιούμορ, εξαιτίας του ισχνού αφηγηματικού ιστού της. Η Σιγκούρνι Γουίβερ, εξάλλου, δίνει το παρόν στην ταινία περισσότερο για να μας “καθησυχάσει” για την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Μπλόμκαμπ στο πολυαναμενόμενο νέο “Alien”, ενώ ο Τζάκμαν το μόνο που καταφέρνει είναι να μας κάνει να ασχοληθούμε με την... χαίτη του!

Εκεί, πάντως, που η ταινία σίγουρα κερδίζει κάποιους πόντους, είναι με την παρουσία των Νοτιοαφρικανών rap-ravers Ninja και Yo-Landi Vi$$er, γνωστότερους ως Die Antwoord, στο ρόλο των... “θετών γονιών” του Chappie, οι οποίοι με τις εκκεντρικές φιγούρες τους και τη “χύμα” συμπεριφορά τους προσδίδουν ένα έξτρα στοιχείο αυθεντικότητας στα τεκτενόμενα.

Ένα αξιοπρεπές δείγμα sci-fi κινηματογράφου, που όμως υπόσχεται πολύ περισσότερα από όσα, τελικά, προσφέρει στο φιλοθέαμον κοινό.

Σύνοψη:

Στο κοντινό μέλλον την πάταξη του εγκλήματος και τη διατήρηση της τάξης έχουν αναλάβει να επιβάλλουν με ωμό τρόπο αστυνομικοί-ρομπότ. Το ανθρώπινο είδος ασφυκτιά κάτω από τον ρομποτικό αυτόν κλοιό και προσπαθεί να αντιδράσει. Ένα τέτοιο ανθρωποειδές, ο Chappie, πέφτει θύμα απαγωγής και προγραμματίζεται κατά έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Γίνεται, έτσι, το πρώτο ρομπότ που έχει την ικανότητα να σκέφτεται και να νιώθει. Κάποιες δυνάμεις, όμως, θεωρούν πως ο Chappie είναι επικίνδυνος και θα κάνουν τα πάντα, για να διατηρήσουν την καθεστηκυία τάξη και να διασφαλίσουν ότι το σκεπτόμενο ρομπότ θα είναι το τελευταίο του είδους του.

 

Πρώτη δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2015, 14:46
Ενημέρωση: 2 Απριλίου 2015, 13:32
Τίτλος:
Chappie (Chappie)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
120
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Μαρτίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos