Σύνοψη: Το Cats είναι ένα από τα πιο πετυχημένα θεατρικά έργα όλων των εποχών, όμως αντίθετα με το West Side Story, το Les Misérables και την Evita δεν είχε μεταφερθεί ποτέ στον κινηματογράφο. Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την πρεμιέρα του στο Λονδίνο, αυτή η στιγμή έφτασε. Η ταινία επαναπροσδιορίζει και προτείνει το μιούζικαλ σε μια νέα γενιά θεατών, με τη θεαματική παραγωγή του, την τεχνολογία αιχμής και με χορευτικά που κινούνται από το μπαλέτο στο σύγχρονο χορό και από την hip-hop στην jazz.

Άποψη: Ασυνάρτητο μιούζικαλ, επίπλαστης φαντασμαγορίας και αλλόκοτης "πρωτοποριακής" σύλληψης από τον Τομ Χούπερ, ο οποίος ξόδεψε 4 χρόνια από την καλλιτεχνική του δημιουργία (μετά το 2015 και το Danish Girl, με εξαίρεση 2 επεισόδια που σκηνοθέτησε για το τηλεοπτικό His Dark Materials) για να ολοκληρώσει αυτό το αλλοπρόσαλλο κατασκεύασμα που ελάχιστο φόρο τιμής αποτίει στο θεατρικό μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Ουέμπερ.

Και βεβαίως την παράσταση να κλέβει ένα εγκληματικό cgi με βάση το οποίο, το καστ εμφανίζεται σαν ένα υβρίδιο γάτας / ανθρώπου, με γούνινο σώμα, ανθρώπινα χέρια και πόδια και μουστάκια γάτας. Ένα κυριολεκτικά απωθητικό θέαμα που γελοιοποιεί ηθοποιούς-μύθους σαν την Τζούντι Ντεντς και τον Ίαν ΜακΚέλεν και δεν αντέχεται ούτε αν έχεις καταναλώσει ουσίες και οινοπνεύματα.

Δημοσίευση: 23 Ιαν. 2020, 05:21
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Cats
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Ιανουαρίου 2020
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Glorias

The Glorias

Η νέα ταινία της Julie Taymor (υπεύθυνη για την υπέροχη Frida και τα πολύ...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
3288
Tanweer
1939
Tanweer
1381
Spenztos
1000
Spentzos
760