Brick Mansions

Ένας μυστικός αστυνομικός και ένας παρκουράς συμμαχούν κόντρα σε έναν επικίνδυνο αρχιμαφιόζο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τον Ντέιμιαν η κάθε ημέρα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία στον αγώνα κατά της διαφθοράς και παρόλο που αρχικά δείχνει να μην έχει συμμάχους στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, ο ίδιος δε σκοπεύει να το βάλει εύκολα κάτω. Έτσι καταφέρνει τελικά να πάρει με το μέρος του έναν από τους τελευταίους καλόψυχους ανθρώπους της κολασμένης συνοικίας, τον άνθρωπο κλειδί, Λίνο, τον οποίον υποδύεται ο ιδρυτής του παρκούρ, Ντέιβιντ Μπελ. Εγκλωβισμένος στην απρόβλεπτη και επικίνδυνη τσιμεντένια ζούγκλα, ο Λίνο αγωνίζεται καθημερινά για μια αξιοπρεπή ζωή, ως ένας άγρυπνος, μοναχικός εκδικητής που αγωνιά για το καλό της κοινωνίας. Κατά την πρώτη τους συνάντηση, οι δυο πεισματάρηδες τιμωροί δείχνουν παντελώς απρόθυμοι να παραγκωνίσουν τις διαφορές τους και να συμμαχήσουν, ωστόσο η κατάσταση θα αλλάξει ραγδαία όταν συνειδητοποιήσουν ότι τους ενώνει ο ίδιος επικίνδυνος εχθρός - ο οποίος δεν είναι φυσικά άλλος από τον Τρεμέιν.

ΜΟVE IT

H τελευταία ταινία του αδικοχαμένου Πολ Γουόκερ, αποτελεί το απόλυτο... μυοχαλαρωτικό σε όσους αρέσουν οι σπινταριστές περιπέτειες, με τις προβλεψιμότητες και τις αναληθοφάνειές τους, πακέτο. Πρόκειται για μια απόπειρα του Λικ Μπεσόν να μετατρέψει σε αγγλόφωνη κινηματογραφική επιτυχία την αναβίωση της γαλλικής ταινίας δράσης του 2004 "Banlieue 13", εδώ σε ρόλο παραγωγού.

Τόσο αυτός, όσο και ο σκηνοθέτης που επέλεξε (ο Καμίλ Ντελαμάρε θα σκηνοθετήσει και το Transporter 4) υπηρετούν σχεδόν άριστα το είδος με κοφτερό μοντάζ, ακατάπαυστους ρυθμούς, αλεπάλληλες εκρήξεις αδρεναλίνης, χωρίς φυσικά πρωτοτυπία, ουσία, νόημα.

Απλά, αράζεις με την παγωμένη μπύρα στο χέρι και χαζεύεις τον τρομερό (και ιδρυτή του παρκούρ, παρακαλώ) Ντέιβιντ Μπελ σε απίστευτες κασκάντες και τον συγχωρεμένο Πολ Ουόκερ σχεδόν στον μόνο ρόλο που θα μπορούσε να υπηρετήσει σωστά, αυτόν του σκληροτράχηλου αστυνομικού που δεν χαμπαριάζει, αλλά και με μια εσάνς ταλαιπωρημένου γόη.

Είπαμε, μυοχαλαρωτικό.

Απόστολος Κίτσος

Πρώτη δημοσίευση: 29 Μαΐου 2014, 12:45
Ενημέρωση: 5 Ιουνίου 2014, 03:36
Τίτλος:
Brick Mansions (Brick Mansions)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Μαϊου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos