Ο νεαρός Τζέφρι έχει μόλις επιστρέψει σε μια συνηθισμένη ήσυχη πόλη της αμερικανικής επαρχίας για να επισκεφθεί τον άρρωστο πατέρα του, όταν ανακαλύπτει ένα κομμένο ανθρώπινο αυτί σε ένα λιβάδι κοντά στο σπίτι του.

Αποφασίζει να ερευνήσει το μυστήριο παράλληλα με την αστυνομία, και μπλέκεται σε μια σειρά αλλόκοτων και επικίνδυνων καταστάσεων, στις οποίες πρωταγωνιστούν ένας ψυχωτικός, σαδιστής εγκληματίας (Ντένις Χόπερ), μία βασανισμένη τραγουδίστρια σε καμπαρέ (Ιζαμπέλα Ροσελίνι) και η σκοτεινή πλευρά του ίδιου του πρώην αφελούς εαυτού του...

Το Μπλε Βελούδο, η πλέον εμβληματική ταινία του Ντέιβιντ Λιντς, παρουσιάζεται φέτος το καλοκαίρι στα Θερινά Σινεμά με ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες 4Κ από την Summer Classics. Πρόκειται για το νεο-νουάρ θρίλερ που καθιέρωσε τον Λιντς ως έναν από τους σημαντικότερους Αμερικάνους σκηνοθέτες του 20ου αιώνα, χαρίζοντάς του παράλληλα τη δεύτερη υποψηφιότητά του για Όσκαρ σκηνοθεσίας. Το Μπλε Βελούδο, το 2008, επιλέχθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ως μία από τις καλύτερες ταινίες μυστηρίου που έγιναν ποτέ.

Η ειδυλλιακή όψη της ήσυχης, τακτοποιημένης ζωής στην αμερικανική επαρχία γκρεμίζεται, αφού πίσω από τους επιμελώς ασπρισμένους φράχτες κρύβονται η διαστροφή και η παράνοια. Με ακραίο αισθησιασμό και προκλητική βία, με ασαφή όρια ανάμεσα στο οικείο και το απόκοσμο και με τις εκπληκτικές ερμηνείες των Ντένις Χόπερ, Κάιλ Μακ Λάκλαν και Ιζαμπέλα Ροσελίνι, ο θεατής παρασύρεται μαζί με τον ήρωα σε μια τρομακτικά γοητευτική κατάβαση στην σκοτεινή, επικίνδυνη πλευρά της πραγματικότητας αλλά και του ασυνείδητου.

Η μουσική επένδυση του Άντζελο Μπανταλαμέντι είναι ένα ακόμα από τα μεγάλα ατού της ταινίας. Με έμπνευση από το "Blue Velvet" του Μπόμπι Βίντον και την 15η συμφωνία του Σοστακόβιτς, συνδυάζει με έναν αντισυμβατικό τρόπο vintage τραγούδια και ορχηστρική μουσική, για να δημιουργήσει ένα ηχητικό τοπίο που επιτείνει την υποβλητική ατμόσφαιρα της ταινίας. 

Πρώτη δημοσίευση: 24 Ιουνίου 2021, 12:56
Ενημέρωση: 1 Ιουλίου 2021, 16:00
Τίτλος:
Blue Velvet
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
120
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Ιουνίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos