Δημιουργικός κατήφορος

Πολύ θα ήθελε ο Τιμ Μπάρτον (και εμείς και εμείς...) η ζωγράφος Μάργκαρετ Κιν, να του προκύψει ένα είδος "Ed Wood", να πλάσει εκεί τους παρεμβατισμούς του, να εξελίξει το άναρχο χιούμορ του, να δημιουργήσει έναν αντισυμβατικό χαρακτήρα του περιθωρίου, με μικρές όμορφες συμβατότητες να καθορίζουν τις διαδράσεις του.

Δυστυχώς όμως, όχι. Ούτε και τώρα ο Μπάρτον κατάφερε να απεμπλακεί από την (ασυνείδητη ίσως;) ροπή προς την ευκολία, την τηλεοπτική διεκπεραίωση, την ικανοποίηση της ντισνεϊκής καλλιγραφίας, μακριά από τα προσωπικά κινηματογραφικά ρίσκα, όπως τον είχαμε συνηθίσει. Και αγαπήσει. Συνεχίζει δυστυχώς το σερί των "Alice in wonderland", "Dark shadows", "Frankenweenie". 

Θυμίζει δυστυχώς μια ανέμπνευστη τηλεταινία, με το πρωταγωνιστικό δίδυμο των χαρακτήρων του να προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα, με αναμφίβολη ροπή προς την καρικατούρα, όμως, καθώς στερείται σεναριακού στηρίγματος.

Υπόθεση:
Η ταινία επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων που συγκλόνισε την παγκόσμια καλλιτεχνική - και όχι μόνο - κοινότητα, πίσω στις δεκαετίες του 50’ και του 60’. Οι προβολείς του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη αναδεικνύουν τη ζωή της επιτυχημένης ζωγράφου Μάργκαρετ Κιν, η οποία έγινε διάσημη με τους πίνακες που αναπαριστούσαν γυναίκες και παιδιά με τεράστια λυπημένα μάτια και κατάφεραν να γίνουν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία πίσω στην εποχή της. Η ακριβής ιστορία ήθελε τότε τους πίνακες να προέρχονται από τα καλλιτεχνικά χέρια του άνδρα της, Ουόλτερ Κιν, μέχρι που η μακροχρόνια δικαστική διαμάχη δικαίωσε την Μάργκαρετ, αποδίδοντάς της το σύνολο των χαρακτηριστικών επιτυχημένων έργων και την απάλλαξε από την εκμετάλλευση που της ασκούσε ο αδίστακτος σύζυγός της.  

Τρεις υποψηφιότητες στις φετινές Χρυσές Σφαίρες:

Καλύτερου ‘Α Γυναικείου Ρόλου – Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Έιμι Άνταμς)
Καλύτερου Τραγουδιού (Λάνα Ντελ Ρέι)
Καλύτερου ‘Α Ανδρικού Ρόλου – Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Κριστόφ Ουόλτζ)

Ο Τιμ Μπάρτον επιστρέφει φέτος στην Οσκαρική κούρσα, τοποθετώντας σε πρώτο πλάνο τον δυο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Κριστόφ Bόλτς και την πέντε φορές προτεινόμενη για Όσκαρ Έιμι Άνταμς.

 

Πρώτη δημοσίευση: 1 Ιαν. 2015, 21:34
Ενημέρωση: 8 Ιαν. 2015, 06:20
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Big eyes (Μεγάλα μάτια)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos