Φιλία, έρωτας, μουσική! Αν ήταν και καλή η ταινία… 

Το στόρι: ο Ράφαλο χάνει τη δουλειά στη δισκογραφική που αυτός ίδρυσε, πίνει, είναι χωρισμένος, μπερδεμένος. Η Κίρα Νάιτλι, έρχεται με τον γκόμενο στη Ν. Υόρκη. Αυτός ανερχόμενος μουσικός, εκείνη ουσιαστικά του γράφει τα τραγούδια. Ο Ράφαλο βλέπει από το πουθενά, την Κίρα να τραγουδά μόνη με μια ακουστική κιθάρα και η έμπνευση τον χτυπά!

Καλό σε προθέσεις, λίγο παραπάνω γλυκανάλατο στην εκτέλεση. Όσα θέλει να πει το "Begin Again" για τη ζωή, τις αναποδιές, την έμπνευση, την τέχνη, το ξεπούλημα, είναι σωστά. Το θέμα είναι πως στο σινεμά όλα αυτά, τα λες με το σενάριο. Στην περίπτωσή μας, η ταινία δεν ξεκαθαρίζει τι έχει ως προτεραιότητα. Λέει πολλά και σημαντικά, αλλά πολλές φορές επιφανειακά. Iσως, ο δημιουργός, παρασύρθηκε κι αυτός ότι όλο το θέμα είναι τόσο κλισέ και το έχουμε ξαναδεί άπειρες φορές, άρα γιατί να μπει στον κόπο να το ξανακάνει; 

Περιμένεις κάθε τόσο και λιγάκι κάτι διαφορετικό, μία υπέρβαση του είδους. Και αυτό γιατί υπάρχουν  πολλά καλά στοιχεία. Πρώτα απ’ όλα η «φυσική» ερμηνεία του Μαρκ Ράφαλο, που παίρνει την ταινία πάνω του, χωρίς εντυπωσιασμούς (σκέψου πως θα’ ταν πχ ο Ρόμπερτ Ντάουνι) αλλά με ουσία, κινήσεις και βλέμμα, πλάθει από τον τίποτα έναν συμπαθέστατο χαρακτήρα.Δεύτερον, παρά τα συνεχή κλισέ, ο σκηνοθέτης δεν «πέφτει» σε όλα. Συγκρατείται στο ρομάντζο και τον έρωτα, δείχνει μια όμορφη Νέα Υόρκη χωρίς να αναζητεί τις  cool γωνιές της. Έχει ρεαλισμό, λίγο παραπάνω από όσα θα έπρεπε. Η Κίρα Νάιτλι παίζει όπως πάντα το κορίτσι που όλοι συμπαθούν (καλή είναι) και περιμένουμε τη στιγμή που θα κάνει και την κακιά. Θα φτάνει μόνο το χαχανητό της… Τραγουδά η ίδια, μια χαρά, αλλά τα τραγούδια, που αποτελούν σημαντικό μέρος της ταινίας, δεν ακούγονται. Ίσως μόνο αν λατρεύετε την Νόρα Τζόουνς. Όλοι κάνουμε λάθη.

Ο Ανταμ Λέβιν, τραγουδιστής των Maroon 5, υποδύεται έναν ανερχόμενο ποπ σταρ, και ακόμα και εκεί, αποτυγχάνει. Ιχνος ταλέντου, λογικά ο σκηνοθέτης μισεί τη μουσική του και ήθελε απλά να τον εκθέσει! Χάιλι Στέινφελντ, Κάθριν Κινίρ, απλά διακοσμητικές, όπως και ο Mos Def ως παραγωγός και ο CeeLo Green ως ο εαυτός του. Συμπερασματικά, μια ταινία που δεν τη λες με τίποτα αποτυχία, δεν ξεπουλάει τις ιδέες της, αλλά κινηματογραφικά, θα περάσει στη λήθη. Γιατί δεν ήταν ακριβώς ταινία για σινεμά! 

 

Πρώτη δημοσίευση: 15 Ιαν. 2015, 11:48
Ενημέρωση: 22 Ιαν. 2015, 04:18
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Begin again (Πάρτο απ'την αρχή)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Ιανουαρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos