A bad moms Christmas

a bad moms christmas - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Η Έιμι, η Κίκη και η Κάρλα ως μαμάδες έχουν πολλές υποχρεώσεις τα Χριστούγεννα. Τι γίνεται όμως όταν οι δικές τους μαμάδες αποφασίζουν να κάνουν έφοδο στην ζωή τους για μερικές οικογενειακές στιγμές; Οι γιορτές μόλις μετουσιώθηκαν σε άθλο και οι γνωστές μας ηρωίδες θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να αντικρούσουν όλες τις παραξενιές και τα προβλήματα που προκύπτουν ενώ παράλληλα θα πρέπει να κρατήσουν ικανοποιημένες τις μητέρες τους.

Άποψη: Πότε πέρασε ένας χρόνος, πότε βγήκε ήδη η Χριστουγεννιάτικη εκδοχή των Bad Moms ιδέα δεν πήραμε. Αναμενόμενο βέβαια εν μέρει αφού η προηγούμενη ταινία κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ το κόστος παραγωγής της και ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες του 2016. Αυτό, συν το γεγονός ότι όλοι οι ηθοποιοί ήταν εξαρχής σύμφωνοι με ένα sequel, οδήγησε στην συνέχεια της ρομαντικής κομεντί και μάλιστα αυτήν την φορά με τις διπλάσιες  «κακές μαμάδες»...

Και τι μαμάδες: Κρίστιν Μπαράνσκι, Σούσαν Σαράντον και Σέριλ Χάινς στους ρόλους των ανυπόφορων, απροσάρμοστων μαμάδων, με την πρώτη να είναι σπουδαία ως την απόλυτα κυνική, control freak μητέρα της Μίλα Κούνις σε μια προσπάθεια να μην επαναλάβει τα λάθη της δικής της μητέρας. Και αποτυγχάνει παταγωδώς. Τα σχέδια της για τα πιο μαγευτικά, αξιοζήλευτα Χριστούγεννα θα έρθουν αντιμέτωπα με την θαλπωρή που έχει ονειρευτεί η κόρη της και αν κρίνουμε από πέρυσι όλοι ξέρουμε ποιος θα κερδίσει.

Η Κάθριν Χαν κλέβει για ακόμα μια φορά την παράσταση με τις ατάκες της να είναι καυστικές και εξαιρετικά αποστομωτικές καταδυκνύοντας το κύριο μειονέκτημα της ταινίας ως προς το χιούμορ, το οποίο αδυνατεί να κρατήσει έναν σταθερό ρυθμό με όλους τους χαρακτήρες. Χιλιοειπωμένα αστεία και καταστάσεις από τους δημιουργούς των Hangover, Σκοτ Μουρ και Τζον Λούκας, που φαίνεται να μη θέλουν να ρισκάρουν με ένα πιο πρωτότυπο σενάριο αντιθέτως προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με μεγάλα ονόματα του χώρου για γρήγορη εμπορική επιτυχία.

Η πολλή βαβούρα φαίνεται ότι βοηθάει όπως και η απαραίτητη συγκίνηση στο τέλος για να τραβήξουν την προσοχή του θεατή καταλήγοντας στο συνηθισμένο μήνυμα αγάπης που διοχετεύει κάθε Χριστουγεννιατική ταινία. Πέρα από αυτό, το αποτέλεσμα παραμένει ανάλαφρο και χωρίς ουσία με μόνο δέλεαρ αυτό του franchise που δικαιολογεί τα πλήθη που θέλουν να δουν την εξέλιξη των αγαπημένων τους ηρώων.

Μαρία Γκιούλη

Πρώτη δημοσίευση: 7 Δεκ. 2017, 16:21
Ενημέρωση: 14 Δεκ. 2017, 12:43
Τίτλος:
A bad moms Christmas (Μαμάδες με κακή διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός ελέγχου)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
7 Δεκεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos