Σύνοψη: Μία αδίστακτη τολμηρή και σέξι πράκτορας της MI6 φθάνει στο Βερολίνο με μία μυστική αποστολή: να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συναδέλφου της και να εντοπίσει μία χαμένη λίστα διπλών πρακτόρων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα «ταλέντα» της για να παραμείνει ζωντανή και να φέρει εις πέρας την αποστολή της.

Άποψη: Όχι μόνο δράση, αλλά και πλοκή. Και πολλή και αρκετά μπερδεμένη. Στην προσπάθειά του ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιτς να διαφοροποιηθεί από το εντυπωσιακό μεν, σχεδόν άνευ σεναρίου δε, John Wick, εδώ σε συνδυασμό με τον σεναριογράφο Κερτ Τζόνστατ ("300", "Act of valor") υπερφόρτωσαν την υπόθεση προσπαθώντας να μην απομακρυνθούν από τις νόρμες του κατασκοπικού θρίλερ genre.

Το παράκαναν μεν, αλλά ελάχιστα μας νοιάζει, διότι παρά την έλλειψη συνοχής και σχετικής συνάφειας, είναι τέτοιες οι καταιγιστικές και πολύ εντυπωσιακά χορογραφημένες σκηνές δράσης και τόσο τρομερά μαγνητική παρουσία της Σαρλίζ Θερόν που δίνει ξύλο δεξιά και αριστερά σχεδόν με μια μίξη σκληράδας και αισθησιασμού -σχεδόν σαν να κάνει σεξ-, που ξεχνάς πολλά. Ζαλίζεσαι. Βαριανασαίνεις. Βαρυγκομάς από απόλαυση. 

Προσθέστε και ένα εκπληκτικό σαόυντρακ από την dream team των New Order, Queen, Bunnymen, Cure, Clash, Seagulls, του Bowie και διάφορα επιπρόσθετα mode και 80s χιτάκια που συνοδεύουν εξαιρετικά τις επιμέρους σκηνές, λειτουργώντας ως αυτόνομα video clps πανέμορφης αισθητικής.

Μια αποενοχοποιημένη pop περιπέτεια, με παλιομοδίτικη μπιμουβάδικη αυτογνωσία και με μια σαρωτική πρωταγωνίστρια, η οποία μετά και τον ρόλο της σαν Furiosa στο πρόσφατο Mad Max, εδραιώνει μια ακαταμάχητη θηλυκή action περσονα.

Πρώτη δημοσίευση: 21 Aug 2017, 16:13
Ενημέρωση: 25 Aug 2017, 12:21
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Atomic Blonde (Atomic Blonde)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Release: 
17 Αυγούστου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos