Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης

Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης - κριτική ταινίας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Υπόθεση:

Η ταινία «Απόψε Τρώμε Στης Ιοκάστης» είναι βασισμένη στο ομώνυμο, επιτυχημένο, θεατρικό έργο του Άκη Δήμου. Η θεατρική της απόδοση αποθεώθηκε στο θεατρικό σανίδι, όταν το 2008 ανέλαβε να τη σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής, με τη Σοφία Φιλιππίδου, σατιρίζοντας, χωρίς φόβο και πάθος, την αλλοπρόσαλλη γοητεία της σουρεάλ ελληνικής οικογένειας.   

Δελτίο Τύπου

Η Ιοκάστη (Ρένια Λουιζίδου) είναι μια γυναίκα με ενέργεια, σπιρτάδα και πάθος. Η καθηλωτική της φαντασία μαγνητίζει τους πάντες, ενώ εντελώς φυσικά - και άκοπα - καταφέρνει να κάνει όλα τα γεγονότα να περιστρέφονται γύρω της. Είναι σαρωτική και ανεξέλεγκτη, απρόβλεπτη και γοητευτική. Είναι μια εκρηκτική προσωπικότητα με ύφος τόσο έντονο που επιβάλλει την παρουσία της σε κάθε χώρο. Στο επίκεντρο της ιστορίας μας βρίσκεται φυσικά η ίδια με την θεότρελη οικογένειά της.

Όταν μια ωραία πρωία η φιλήσυχη γειτονιά της Ιοκάστης διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας Λετονής μανικιουρίστ (Μπέτυ Μαγγίρα), η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman, πλέον, Ιοκάστη Παπαδάμου ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην παντελώς αφελή, γειτόνισσά της, Βιβή Νερατζάκη (Μαρία Γεωργιάδου). Οι δυο αθώες, αλλά ξεκαρδιστικά ανυπόφορες αριστοκράτισσες μπροστά στην τρομακτική προοπτική του να μείνουν τα χέρια τους χωρίς μανικιούρ αποφασίζουν να ρίξουν άπλετο φως στην  περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση. Η προϋπηρεσία τους ανύπαρκτη, η ευφυΐα τους υπό ξεκάθαρη αμφισβήτηση και το χάρισμα του ντετέκτιβ πέρασε και δεν τις ακούμπησε. Όμως υπάρχει κάτι στα μάτια της κινηματογραφικής μας ηρωίδας που υπόσχεται πως, ευτυχώς, τα πράγματα δεν θ’ αργήσουν να έρθουν… άνω κάτω!

Πρώτη δημοσίευση: 1 Ιαν. 2015, 20:25
Ενημέρωση: 8 Ιαν. 2015, 05:50
Τίτλος:
Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης (Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
88
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
17 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos