Από έρωτα

Ο Αντώνης Γκαλιμάνης είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσα, όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα, μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα.
Από έρωτα

Δεν σβήνει τις δικές του "φωτιές"

Βασισμένη στο ομώνυμο δικό του θεατρικό κείμενο, ο Αθερίδης προσπαθεί να πει μια ρομαντική ιστορία αγάπης, αλλά με αρκετές δραματικές πινελιές και τον πρωταγωνιστή (που ερμηνεύει ο ίδιος σε χαμηλούς τόνους και με αρκετή ομολογουμένως φυσικότητα) του να περνά μια υπαρξιακή κρίση συνειδητοποιώντας ότι είναι ερωτευμένος με την πρώην του και αναγκάζεται να αναθεωρήσει το παρελθόν του.

Τίμια προσπάθεια που δυστυχώς δεν υποστηρίζεται από τις ερμηνείες των δύο συμπρωταγωνιστριών του, με συναίσθημα, αλλά που στην προσπάθειά της να χωρέσει πολλά, καταφεύγει σε απλοϊκές σεναριακές λύσεις και τελικά αφήνει την γεύση του ανολοκλήρωτου και του αφηγηματικά αδύναμου.

Σου δίνει την αίσθηση ότι θα ήθελε να πετύχει την εμπορικότητα του σινεμά του Παπακαλιάτη, χωρίς όμως να διαθέτει την -έστω επιτηδευμένη- γκλαμουριά του, αλλά και την στοχευμένη του "ζαχαρωμένη" ιδιοσυγκρασία.

A.K.

Δημοσίευση: 4 Δεκ. 2014, 20:25
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Από έρωτα (Από έρωτα)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Δεκεμβρίου 2014
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Beatriz at dinner

Beatriz at dinner

Η Beatriz εργάζεται ως μασέζ και εναλλακτική θεραπεύτρια εντός και εκτός ενός θεραπευτικού κέντρου...
17 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6900
Spentzos
6000
Feelgood
4752
Tanweer
2820
Spentzos
2800