Από έρωτα

Ο Αντώνης Γκαλιμάνης είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσα, όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα, μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα.
Από έρωτα

Δεν σβήνει τις δικές του "φωτιές"

Βασισμένη στο ομώνυμο δικό του θεατρικό κείμενο, ο Αθερίδης προσπαθεί να πει μια ρομαντική ιστορία αγάπης, αλλά με αρκετές δραματικές πινελιές και τον πρωταγωνιστή (που ερμηνεύει ο ίδιος σε χαμηλούς τόνους και με αρκετή ομολογουμένως φυσικότητα) του να περνά μια υπαρξιακή κρίση συνειδητοποιώντας ότι είναι ερωτευμένος με την πρώην του και αναγκάζεται να αναθεωρήσει το παρελθόν του.

Τίμια προσπάθεια που δυστυχώς δεν υποστηρίζεται από τις ερμηνείες των δύο συμπρωταγωνιστριών του, με συναίσθημα, αλλά που στην προσπάθειά της να χωρέσει πολλά, καταφεύγει σε απλοϊκές σεναριακές λύσεις και τελικά αφήνει την γεύση του ανολοκλήρωτου και του αφηγηματικά αδύναμου.

Σου δίνει την αίσθηση ότι θα ήθελε να πετύχει την εμπορικότητα του σινεμά του Παπακαλιάτη, χωρίς όμως να διαθέτει την -έστω επιτηδευμένη- γκλαμουριά του, αλλά και την στοχευμένη του "ζαχαρωμένη" ιδιοσυγκρασία.

A.K.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Δεκ. 2014, 20:25
Ενημέρωση: 10 Δεκ. 2014, 19:18
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Από έρωτα (Από έρωτα)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mr. X

Mr. X

Θα το βρείτε: Cinobo

Στο ντοκιμαντέρ της Τessa Louise Salome κάνουμε μια βουτιά στον γεμάτο μυστήριο και φαντασία...
2 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
2796
Tanweer
2500
Feelgood
2355
Feelgood
2030