Αόρατος επισκέπτης

Αόρατος επισκέπτης

Σύνοψη: Το απροσδόκητο θρίλερ του Ισπανού δημιουργού εξιστορεί την προσπάθεια υπεράσπισης του Αντριάν ενός νεαρού επιχειρηματία, που φαίνεται που ξυπνά στο δωμάτιο ενός απομονωμένου ξενοδοχείου και βρίσκει την ερωμένη του, Λάουρα, δολοφονημένη. Η αστυνομία χτυπά την πόρτα και τον συλλαμβάνει, και ο ίδιος καλείται να αποδείξει την αθωότητά του με την βοήθεια της δικηγόρου Virginia Goodman. Καθώς η Goodman προσπαθεί να διαλευκάνει τα κενά της υπόθεσης, ξεκινούν και μπλέκονται στην ιστορία κι άλλα σκοτεινά μυστικά, που μοιράζονταν οι δύο εραστές, καθώς και η εξαφάνιση ενός νεαρού προσώπου, που καλούμαστε να αναρωτηθούμε εάν έχει σχέση με τη δολοφονία ή όχι.

Άποψη: Μετά από απουσία περίπου 5 χρόνων από την τελευταία του ταινία, Το Σώμα, ο Ισπανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Oriol Paulo έρχεται στη χώρα μας με την νέα του ταινία με τίτλο ‘Αόρατος Επισκέπτης’. Και είναι όλα όσα ο σκηνοθέτης μας έχει συνηθίσει. Απρόβλεπτο, ενδιαφέρον και σκοτεινό.

Η ταινία περιστοιχίζεται από ένα εξαιρετικό καστ -μεταξύ άλλων και του Jose Coronado, που βρίσκεται για ακόμα μία φορά στις επιλογές του Paulo- και μπόλικη δόση δεξιοτεχνίας, αφού το μυστήριο μπλέκεται στις αναλήψεις της ιστορίας με μαεστρία και δημιουργεί απαράμιλλο ενδιαφέρον. Ο θεατής βυθίζεται στην εξιστόρηση και όσο περισσότερο βυθίζεται, τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον του για τη λύση του μυστηρίου. Και εκεί που θεωρεί πως έχει βρει τη λύση, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει και η ιστορία αλλάζει τροχιά, κατευθυνόμενη προς μία ακόμα πιο αναπάντεχη κατάληξη. 

Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τον Oriol Paulo έναν Ισπανό μέτρ του είδους, αφού τόσο Το Σώμα αλλά και τα Μάτια της Τζούλια ακολουθούν το ίδιο μοτίβο μυστηρίου. Ο Αόρατος Επισκέπτης έρχεται ως κάτι πιο γήινο, να ταράξει όλα όσα ξέρουμε και να φανερώσει έναν διαστρεβλωμένο ανθρώπινο ψυχισμό, που προβαίνει σε πράξεις, που ίσως να μην μπορούμε εύκολα να φανταστούμε. Όπως και να έχει όμως, ο θεατής δεν θα χάσει το ενδιαφέρον του ούτε στιγμή, ώσπου οι τίτλοι τέλους να πέσουν και να διαλευκανθεί το μυστήριο.

Δημοσίευση: 20 Ιουλίου 2017, 12:19
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Αόρατος επισκέπτης (Contratiempo)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Ιουλίου 2017
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The hunt

The hunt

Δώδεκα ξένοι μεταξύ τους άνθρωποι ξυπνούν σε ένα ξέφωτο. Δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται, ούτε...
11 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6900
Spentzos
6000
Feelgood
4752
Tanweer
2820
Spentzos
2800