Σε μία απομονωμένη πόλη του Όρεγκον, μία δασκάλα (Keri Russell) και ο σερίφης αδελφός της (Jesse Plemons) αντιλαμβάνονται ότι ένας αινιγματικός μαθητής (Jeremy T. Thomas) κρύβει μυστικά για ένα μυθολογικό, αρχαίο πλάσμα που κυκλοφορεί ανάμεσά τους με εκδικητικές τάσεις

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο αναλαμβάνει την παραγωγή της ταινίας και δίνει το χρίσμα του σκηνοθέτη στον Σκοτ Κούπερ (Οut of the furnace, Black Mass) για να σκηνοθετήσει ένα παγανιστικό θρίλερ βασισμένο στο διήγημα The Quiet Boy του Nick Antosca.

Το αποτέλεσμα είναι μία συναισθηματικά φορτισμένη ιστορία τρόμου, εμπνευσμένη από τους μύθους των ιθαγενών της Αμερικής και εμπλουτισμένη με στοιχεία οικογενειακού δράματος. Ο Cooper αναζήτησε το πορτρέτο ενός μυθολογικού τέρατος που ενσαρκώνει τους φόβους και τις αδυναμίες μιας μικρής πόλης, η οποία μαστίζεται από κοινωνικά προβλήματα.

O Σκοτ Κούπερ δεν αποδεικνύεται εξίσου δεινός αφηγητής όπως ο Ντελ Τόρο, ειδικά στο είδος του αλληγορικού τρόμου. Και είναι κρίμα που ο Μεξικανός δημιουργός δεν είχε προφανώς χρόνο να ασχοληθεί με μια ιστορία με αρκετές δυνατότητες και προκειμένου να αργήσει πολύ να γίνει ταινία, παρέμεινε στον ρόλο του παραγωγού

Το "Antlers" προσπαθεί να φανεί μια αρκετά σκοτεινή και ίσως περισσότερο από όσο θα έπρεπε πεσιμιστική ταινία τρόμου, η οποία όμως αγκομαχεί σεναριακά να υπαγορεύσει τον σωστό ρυθμό που θα αναδείκνυε ορισμένες οπτικά πετυχημένες ιδέες. 

Η καταπίεση των ιθαγενών, ένας μαμπούλας, αρχέγονοι μύθοι, όλα αυτά δεν συνδυάζονται σωστά, η ταινία από ένα σημείο και έπειται αλλοιώνεται σαν ταυτότητα προσπαθώντας να χωρέσει ένα βαρύ ψυχολογικό δράμα, τελικά είναι ανσοβαρής, με ενδιαφέρουσες στιγμές, αλλά και μια επιμονή στην σωματική βία, αντί να εστιάσει περισσότερο στην κινηματογραφική διατύπωση της ψυχολογικής βίας. Εκεί θα παρουσίαζε πιθανώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Πρώτη δημοσίευση: 11 Νοε. 2021, 12:00
Ενημέρωση: 18 Νοε. 2021, 02:11
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Antlers
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Νοεμβρίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos