Σύνοψη: Η πετυχημένη συγγραφέας  Veronica Henley βρίσκει τον εαυτό της παγιδευμένο σε μία τρομακτική πραγματικότητα μιας χωροχρονικής λούπας που την αναγκάζει να αντιμετωπίσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον πριν να είναι αργά.

Άποψη: Tραγικό αντιρατσιστικό δράμα που επιχειρεί ξεδιάντροπα να αντιγράψει την συλλογιστική του "Get Out", προσπάθεια που δεν εκπλήσσει καθώς μιλάμε σχεδόν για την ίδια ομάδα παραγωγής. Δεν αγγίζει όμως ούτε καν το προ μηνών "The hunt" που ίσως πλησιάζει στην πρωτογενή του θεματική.

Μια αρχική κεντρική ιδέα (που δεν θα σας την αναλύσουμε διότι είναι αποκλειστικά και μόνο, ότι αξίζει από εδώ) που δεν αξιοποιείται σε καμία περίπτωση και το υποτιθέμενο twist στην μέση του φιλμ είναι τόσο προβληματικά εκτελεσμένο που εξελίσσεται σε ένα κραυγαλέο μελόδραμα το οποίο διασχίζει το παρόν με το "παρελθόν" με μια ανούσια αυτο-ικανοποίηση τύπου "τι ωραία ιδέα σκεφτήκαμε, αυτό φτάνει και περισσεύει".

Ούτε φτάνει, ούτε περισσεύει, ούτε... τίποτα, παρά την τίμια προσπάθεια της Τζανέλ Μονέ στον διπλό πρωταγωνιστικό ρόλο που όμως δεν βοηθά το φιλμ από το να εκτροχιαστεί σε μια γλαφυρή εικονογραφία ρατσιστοφοβικής οργής και να καταλήξει σε μια γλαφυρή εξτραβαγκάνζα ακτιβισμού με ένα τραγελαφικό τέλος. 

Πρώτη δημοσίευση: 15 Οκτ. 2020, 19:19
Ενημέρωση: 22 Οκτ. 2020, 12:52
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Antebellum (Antebellum: Η εκλεκτή)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Οκτωβρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos