Άποψη: Ο Σίμουρ «Σουηδός» Λιβόβ, ένας κάποτε θρυλικός αθλητής του Λυκείου που είναι σήμερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με την Ντόουν, μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς. Αλλά το χάος σιγοβράζει κάτω από το αψεγάδιαστο προσωπείο της ζωής των Λιβόβ. Όταν η αγαπημένη του έφηβη κόρη, η Μέρι, εξαφανίζεται, αφότου κατηγορηθεί για την διάπραξη μιας βίαιης πράξης, ο Σουηδός αφιερώνει τη ζωή του στο να την βρει και να επανενώσει ξανά την οικογένεια του. Αυτό που θα ανακαλύψει θα τον ταρακουνήσει συθέμελα, εξαναγκάζοντας τον να δει κάτω από την επιφάνεια και να αντιμετωπίσει το χάος που δίνει σχήμα στον κόσμο γύρω του.

Σύνοψη: O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ρισκάρει μεταφέροντας κινηματογραφικά το εξαιρετικό κείμενο του Φίλιπ Ροθ, που παρακολουθεί μια οικογένεια που η φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή της γκρεμίζεται από την κοινωνική και πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του ’60. Το αντιμετωπίζει φυσικά με σοβαρότητα και σεμνότητα.

Αλλά το παρακάνει.

Τόσο πολύ που ενώ τα λόγια είναι εκεί, τα ακούς να ξεστομίζονται, απονευρώνει την εικόνα, ανατρέχει με την παραμικρή αφορμή σε ευκολίες χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, καδράρει σαν τραγικωμκές καρικατούρες το συμπρωταγωνιστικό καστ, ενώ ο ίδιος μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς ανεπαρκής για τον ρόλο, ενώ και συνολικά κατά την ταπεινή μου άποψη πρόκειται για υπερεκτιμημένο και μονοδιάστατο ερμηνευτικών δυνατοτήτων ηθοποιό.

Σα να μην αρκούσαν όλα αυτά, προς γενική κατάπληξη και ενώ οι πολιτικές εξελίξεις της εποχής που διανύουμε επιβάλουν το εντελώς αντίθετο, ο ΜαγΓκρέγκορ επιλέγει μια απολιτίκ προσωπική σκηνοθετική ματιά, εξαντλώντας την υπομονή μας, με αποτέλεσμα αυτό που απομένει είναι ένα φροντισμένης παραγωγής μεν, τυπικό και βαρετό μελόδραμα, δε.

Δημοσίευση: 8 Δεκ. 2016, 20:14
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
American Pastoral (Αμερικανικό ειδύλλιο)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Δεκεμβρίου 2016
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το City-Drive In πάει ΟΑΚΑ

Το City-Drive In πάει ΟΑΚΑ

Το City Drive-in της Αθήνας μεγαλώνει και παίζει μπάλα βόρεια. Μετά την μεγάλη επιτυχία...
2 ώρες
Sweetheart

Sweetheart

Σύνοψη: Η Τζεν ξυπνάει στην ακτή ενός ακατοίκητου νησιού, φορώντας ακόμη το σωσίβιό της. Η...
2 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
2200
Feelgood
1680