The Amazing Spiderman 2

Μέτα την εμφάνιση του Electro, ο Spiderman πρέπει να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο αντίπαλο.
The Amazing Spiderman 2 - κριτική ταινίας

Πολυεπίπεδη ιστορία βεβιασμένης ενηλικίωσης

Ο πολυαγαπημένος μας έφηβος comic υπερήρωας επιστρέφει σαφώς πιο amazing σε κάθε του επίπεδο σε σχέση με την πρώτη ταινία του λίγο-πιο-σύντομα-από-όσο-χρειαζόταν reboot του, με μια το δίχως άλλο φαντασμαγορική περιπέτεια, μέσω της οποίας ο Μαρκ Γουέμπ (του «500 μέρες με τη Σάμερ», μην ξεχνιόμαστε) ξετυλίγει με εντυπωσιακή δεξιοτεχνία μια πολυεπίπεδη ιστορία βεβιασμένης ενηλικίωσης, αναπόφευκτης προδοσίας και επικίνδυνων παρεξηγήσεων, βρίσκοντας πάντα χώρο για μερικές καλοδεχούμενες ανάσες γέλιου και συγκίνησης.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, ο Γουέμπ τα πηγαίνει ακόμη καλύτερα σκηνοθετικά και στις σκηνές δράσης, με τη σεκάνς της καταδίωξης του Ρώσου γκάνγκστερ, τον οποίο υποδύεται με καρτουνίστικη ευδαιμονία ο Πολ Τζιαμάτι, να μας κάνει κοινωνούς μιας πιο κατεργάρικης πλευράς του Spider-Man, και εκείνη που διαδραματίζεται καταμεσής της Times Square, στην οποία ο Electro του Τζέιμι Φοξ μας συστήνεται σε όλη την ηλεκτρομαγνητική του μεγαλοπρέπεια, να αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές εισόδους κακού έχουμε παρακολουθήσει τελευταία.

Η σκηνή, εξάλλου, όπου πληροφορούμαστε τη μοίρα των γονιών του Πίτερ, είναι βγαλμένη από την καλύτερη παράδοση των τζειμσμποντικών pre-credit sequences! Όμως, η δημιουργική ομάδα του «Amazing Spider-Man 2» επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις στους απαιτητικούς fans, καθώς το ζουμί της υπόθεσης αυτή τη φορά βρίσκεται στην εξέλιξη της σχέσης ανάμεσα στον Πίτερ και την Γκουέν, στην οποία βάζει το χεράκι του και ο Χάρι Όσμπορν/Green Goblin, με τον Ντέιν ΝτεΧάαν να μπολιάζει τον συγκεκριμένο ρόλο με όλη εκείνη την απειλητική παράνοια που είχε επιδείξει στο «Chronicle».

Μια bigger-than-life ιστορία αγάπης, που υποστηρίζεται ιδανικά από τις πειστικότατες ερμηνείες του -θαυμάσιου για μια ακόμη φορά- Γκάρφιλντ και της -αξιαγάπητης- Στόουν, η οποία και θα σημαδέψει ανεπανόρθωτα τον κεντρικό ήρωα, εξωθώντας τον σε μια απότομη ωρίμανση μέσω μιας υποδειγματικά σκηνοθετημένης σεκάνς εξαιρετικά έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Η, με διαφορά, κορυφαία στιγμή της ταινίας και η μόνη όπου ο δεύτερος αυτός «amazing» Spider-Man καταφέρνει να αγγίξει, έστω προσωρινά, τα επίπεδα του πρώτου sequel της αραχνοτριλογίας του Σαμ Ράιμι, που θεωρείται δικαίως μία από τις αριστοτεχνικότερες comic-2-film δημιουργίες όλων των εποχών. Αν η συγκεκριμένη σκηνή δεν σας αφήσει με έναν κόμπο στο λαιμό, λυπάμαι, αλλά μάλλον μπήκατε σε λάθος ταινία...

Χάρης Παπαπαναγιώτου

Πρώτη δημοσίευση: 2 Μαΐου 2014, 18:20
Ενημέρωση: 8 Μαΐου 2014, 17:10
Τίτλος:
The Amazing Spiderman 2 (The Amazing Spiderman 2)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
136
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Μαϊου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos