Σύνοψη: Μία επιμελής φοιτήτρια και πιστή στον σχολικό της έρωτα κοπέλα, η Τέσσα Γιανγκ, ξεκινάει την πρώτη της χρονιά στο κολέγιο. Ο οργανωμένος και ευπρεπής κόσμος της καταρρέει όταν γνωρίζει τον μυστηριώδη Χάρντιν. Ο Χάρντιν είναι ο άγριος και σκληρός τύπος που η Τέσσα κανονικά θα αγνοούσε. Και έτσι έκανε μέχρι που βρέθηκε μόνη της μαζί του αργά τη νύχτα σε μία λίμνη, μαγνητισμένη από την μεθυστική του ενέργεια. Καθώς η Τέσσα βιώνει την πρώτη της επαφή με την ελευθερία, ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και σεξουαλικής αφύπνισης που θα την αλλάξει για πάντα.

Άποψη: Το «After-Μετά» αποτελεί ένα εκδοτικό φαινόμενο, καθώς η σειρά βιβλίων της Anna Todd έχει κάνει τεράστια επιτυχία (και τα τέσσερα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνης). Ήταν λοιπόν αναμενόμενο κάποια στιγμή να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη, και συγκεκριμένα το πρώτο βιβλίο της σειράς. Άγνωστο προς το παρόν αν θα ακολουθήσουν τα επόμενα.

Στο πρώτο βλέπουμε την κλασική και χιλιοειπωμένη εφηβική ιστορία, όπου μια «καλή» κοπέλα, παρθένα ακόμα, πηγαίνει στο κολλέγιο, στο οποίο όλοι οι υπόλοιποι καπνίζουν, πίνουν, κάνουν μπάφο, σεξ με εκείνη να δείχνει έξω από τα νερά της, ώσπου θα έρθει το «κακό» αγόρι με το οποίο θα ξεκινήσει ένα love story με άγνωστα αποτελέσματα για την πρωταγωνίστρια. Όλα τα κλισέ του είδους της εφηβικής δραμεντί συμπυκνωμένα σε αυτήν την ανέμπνευστη ταινία, που με απλοϊκό τρόπο προσεγγίζει κάθε ήρωα. Η καλή χαμηλοβλεπούσα κοπέλα, το άτακτο αγόρι, τα έξαλλα νιάτα που κάνουν όργια είναι όλα εδώ, τυποποιημένα και παρασκευασμένα για μαζική κατανάλωση.

Τίποτα δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, στο πώς εκτυλίσσεται η πλοκή, στο πώς θα διαμορφωθούν οι σχέσεις των ηρώων, με άλλες κοπέλες που θα την βλέπουν ανταγωνιστικά, με την μάνα που είναι αντίθετη με αυτήν την σχέση. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, η Josephine Langford και ο Hero Fiennes-Tiffin έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και κάνουν ό,τι μπορούν σε χαρακτήρες που νιώθεις ότι έχεις ξαναδεί σε άλλες 20 ταινίες αντίστοιχης θεματικής. Ο νεαρός Χάρντιν, ήρωας εμπνευσμένος από τον Harry Styles από τους One Direction συνδυάζει το κακό παιδί με το πολύ διαβασμένο, καθώς μία από τις λίγες ενδιαφέρουσες σκηνές της ταινίας είναι αυτή της αντιμαχίας μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών σχετικά με την Περηφάνια και Προκατάληψη της Τζέιν Όστιν. Σίγουρα το εφηβικό κοινό θα καλυφθεί από το εφηβικό ρομάντζο, μόνο που η ταινία εξαντλείται σε αυτό.

Πρώτη δημοσίευση: 11 Απριλίου 2019, 11:57
Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2019, 03:13
Τίτλος:
After
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Απριλίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos