Σύνοψη: Ο Κρίστιαν Γουλφ (Άφλεκ), είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ (Τζ. Κ. Σίμονς), αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας η λογιστική υπάλληλος (Άννα Κέντρικ) ανακάλυψε μια ασυμφωνία εκατομμυρίων δολαρίων. Καθώς ο Κρίστιαν αρχίζει να «καθαρίζει» τα βιβλία και να πλησιάζει την αλήθεια, ο αριθμός των νεκρών αρχίζει να ανεβαίνει.

Γνώμη: Δεν είναι ότι δεν πείθει ο Μπεν Άφλεκ σαν αυτιστικός λογιστής. Πείθει και με το παραπάνω, με τέτοιο φιζίκ χασμουρημένης αγελάδας άλλωστε, είναι ιδανικός κατασκευαστικά τουλάχιστον, για αντίστοιχους ρόλους. 

Παραδόξως, το πρόβλημα στον "Λογιστή" ώστε να απογειωθεί (και να δικαιολογήσει και την ύπαρξη πιθανού sequel, διότι είναι μια ανάγκη που δείχνει έκδηλη στα περισσότερα πλάνα...), υπάρχει στην σεναριακή ανάπτυξη των χαρακτήρων και των καταστάσεων, η οποία είναι τουλάχιστον πρόχειρη καταρχήν και όσο περνάει η ώρα υπερβολικά φιλόδοξη καταντώντας εκνευριστική. 

Mιλάμε για απιθανότητες που συσσωρεύονται σωρηδόν, με σκοπό να εμπλουτίσουν ένα μάλλον απλοϊκό σενάριο, με φτωχή ανάπτυξη των δεύτερων χαρακτήρων, αλλά τελικά το μόνο που καταφέρνουν, είναι να αποπροσανατολίσουν και αναπόφευκτα να κουράσουν, με τον Γκάβιν Ο'Κόνορ (των Pride & Glory και Warrior, αλλά και του μετριότατου Jane got a gun) εμφανώς να μεγαλοπιάνεται και να "ακριβοθωρείται" όσον αφορά τις ικανότητές του στην ανάδειξη μιας αρκετά υποσχόμενης περιπέτειας σε κάτι περισσότερο από ένα safe χολλιγουντιανό κατασκεύασμα.

 

Πρώτη δημοσίευση: 21 Οκτ. 2016, 14:08
Ενημέρωση: 27 Οκτ. 2016, 12:39
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The accountant (Ο λογιστής)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
128
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Οκτωβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos