Όταν συναντάμε τον Σεμπάστιαν, είναι χαρούμενος με τη ζωή του με την κοπέλα του Έλι. Αν και προέρχονται από διαφορετικές οικογενειακές αξίες και τρόπους ζωής, το ζευγάρι ταιριάζει απόλυτα και ο Σεμπάστιαν είναι έτοιμος να της κάνει πρόταση γάμου. Αλλά υπάρχει κάτι ακόμη: η Έλι έχει προσκαλέσει τον Σεμπάστιαν στο πολυτελές καλοκαιρινό κτήμα της οικογένειάς της στη Βιρτζίνια για το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου. Τι θα κάνει ο Σεμπάστιαν με τον μπαμπά του Σάλβο, που υπολόγιζε στον γιο του να περάσει την 4η μαζί του; ‘Απλώς φέρτε τον μαζί’, λέει η Έλι…

Ο Σάλβο αρχικά είναι διστακτικός, σύντομα, όμως, επιμένει να πάει μαζί γιατί θέλει να δει από κοντά τη νέα ζωή του γιου του. Η κουλτούρα και οι συγκρούσεις των γενεών ξεκινούν αμέσως με την άφιξη στο κτήμα στη Βιρτζίνια. Οι Κόλινς πιστεύουν πολύ στην εκδήλωση στοργής ο ένας για τον άλλον, ο Σάλβο δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Οι Κόλινς επενδύουν τη σημαντική τους περιουσία στο χρηματιστήριο, ενώ ο Σάλβο βάζει τα μετρητά του σε ένα βάζα θαμμένα στην αυλή του σπιτιού. Τα κατοικίδια για τους Κόλινς είναι μια οικογένεια εξωτικών παγωνιών. Για τον Σάλβο σημαίνουν άλλα…

Ο διάσημος stand-up κωμικός Σεμπάστιαν Μανισκάλκο γράφει και πρωταγωνιστεί σε ένα φιλμ φτιαγμένο ως όχημα για να μάθουν περισσότεροι την κωμική περσόνα του (που διαθέτει και αυτοβιογραφικά στοιχεία από την σχέση με τον δικό του πατέρα), έχοντας δίπλα του τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την Κιμ Κάτραλ. 

Οκ,σε καμία περίπτωση δεν θα δεις το τραγικό "Bad Granpa, ίσως την χειρότερη ταινία στην οποία έπαιξε ποτέ ο Ντε Νίρο, αλλά δεν θα αποφύγεις όμως μια συρραφή από παλιομοδίτικες σκηνές με παντρολογήματα, οικογενειακά ευτράπελα, κλισεδιαρισμένο χιούμορ, όλα στον βωμό τη βωμό της αποθέωσης των οικογνειακών αξιών. 

Ορισμένες γλυκές στιγμές, κάποιες όντως αστείες ατάκες, αλλά και μια ατολμία προς το περισσότερο αστείο με τον φόβο να μην φανεί χοντροκομμένο (εδώ σε θέλω όμως!), ένα συντονισμένο καστ με χημεία (και τον Ντε Νίρο στο ρελαντί μεν, αξιοπρεπή δε) που διατηρεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο στο συνολικό εγχείρημα και που δεν θα σε προσβάλει σε καμία περίπτωση. 

Πρώτη δημοσίευση: 27 Ιουλίου 2023, 02:59
Ενημέρωση: 3 Aug 2023, 09:41
Συντάκτης: 
Τίτλος:
About my father (Μπαμπάς να σου πετύχει)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
27 Ιουλίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos