Σύνοψη: Ένας επαγγελματίας δολοφόνος έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί όταν μέσω μιας πειραματικής εγχείρησης επιστρέφει για λίγες ώρες στη ζωή, αφότου έχει σκοτωθεί σε μια αποστολή.

Άποψη: Ο Travis Conrad (Ethan Hawke), πρώην στρατιωτικός που εγκατέλειψε το στρατό προκειμένου να δουλέψει ως εκτελεστής για την οργάνωση Red Mountain, έχει πια αποσυρθεί για να θρηνήσει το θάνατο της γυναίκας και του παιδιού του όπως μαθαίνουμε σε μια από τις πρώτες σκηνές της ταινίας στην οποία ψαρεύει με τον πεθερό του (Rutger Hauer). Η πλοκή ξεκινά όταν ο συνάδελφος και φίλος του Jim Morrow (Paul Anderson) τον επιστρατεύει για μια τελευταία αποστολή, στην διάρκεια όμως της οποίας ο Conrad σκοτώνεται. Καθώς ωστόσο διαθέτει σημαντικές πληροφορίες για το που βρίσκεται ο άνδρας που απειλεί να ξεσκεπάσει την οργάνωση, το Red Mountain επαναφέρει στη ζωή τον Conrad αλλά μόνο για 24 ώρες. Όταν εκείνος το σκάει για να προστατεύσει τον άνδρα ένα ασταμάτητο ανθρωποκυνηγητό ξεκινά.

Το 24 Hours To Live, θα μπορούσε να είναι μια πολύ ευχάριστη περιπέτεια φαντασίας, ωστόσο δεν τα καταφέρνει. Συχνά στις ταινίες του είδους συναντάται η εύθραυστη σενιαρική ισορροπία στην οποία αν και η ιστορία δεν επιδέχεται μια δεύτερη ανάγνωση, καθώς ούτε έχει κάποιο βαθύτερο νόημα ούτε η πλοκή της είναι τόσο στέρεα δομημένη ώστε να αντέχει κάτι τέτοιο, παραμένει διασκεδαστική για το θεατή. Δυστυχώς  το 24 Hours To Live αδυνατεί να βρει αυτή τη χρυσή τομή καθώς τόσο η ιστορία όσο και οι χαρακτήρες της φαντάζουν πρόχειρα δημιουργημένοι. Τα ασθενέστερα ίσως σημεία της ταινίας είναι ο εξαιρετικά ερασιτεχνικά γραμμένος διάλογος και η αδιαφορία των Ron Mita, Jim McClain και Zach Dean, που υπογράφουν το σενάριο, να δώσουν στον κεντρικό χαρακτήρα ένα κίνητρο για τις πράξεις του, καθώς ούτε το πένθος του ούτε η δίψα για εκδίκηση παρουσιάζονται ως τέτοια.

Ακόμα και σκηνοθετικά η ταινία δυσκολεύεται να βρει έναν ρυθμό πάνω στον οποίο θα πατήσει και θα χτίσει την κλιμάκωση της. Αν και οι χορογραφίες των stunt είναι αρκετά ενδιαφέρουσες συχνά πάσχουν αισθητικά και δεν επιτρέπουν στον θεατή να απορροφηθεί από την ατμόσφαιρα της ταινίας με αποτέλεσμα η ταινία συχνά να φαντάζει βαρετή παρά την εξαιρετικά φορτωμένη πλοκή της. Παράταιρα είναι επίσης και τα flashback τα οποία βιώνει ο Conrad, τα οποία λειτουργούν περισσότερο σαν υπενθύμιση της θνησιμότητας του και των λίγων ωρών που του έχουν απομείνει στη ζωή παρά σα μια αφηγηματική συσκευή η οποία βοηθάει στην εξήγηση των κινήτρων πίσω από τις πράξεις του ήρωα.

Το μοναδικό ίσως στοιχείο που θα μπορούσε να φέρει μια κάποια εξιλέωση στην ταινία είναι η ερμηνεία του Ethan Hawke ο οποίος αποφασίζει να προσεγγίσει τον ήρωα του με μια εξαιρετικά προσγειωμένη ερμηνεία σε σύγκριση με αυτές που συναντώνται συνήθως στις ταινίες του είδους. Δεν προσπαθεί να αποπνεύσει το macho αέρα του Bruce Willis ή τη brutal αρρενωπότητα του Liam Neeson, αντίθετα προσπαθεί να προσδώσει στο χαρακτήρα του στοιχεία που τον κάνουν πιο ανθρώπινο, πιο πιστευτό. Δυστυχώς, ακόμα και αυτή του η προσπάθεια δεν είναι αρκετή για να σώσει την ταινία, καθώς ακόμα και οι ερμηνείες του υπόλοιπου καστ, το οποίο εκ πρώτης όψεως είναι πολλά υποσχόμενο, περνούν αδιάφορες.

Το 24 Hours To Live είναι λιγότερο μια περιπέτεια φαντασίας και περισσότερο ένα B-movie το οποίο υστερεί τόσο αισθητικά όσο και σεναριακά. Αν και διέθετε τις προδιαγραφές να γίνει μια ταινία με την οποία θα περνούσε κανείς ευχάριστα την ώρα του, παίρνει τον εαυτό της ίσως πιο σοβαρά από ότι θα έπρεπε με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ψυχαγωγήσει το θεατή.

Πρώτη δημοσίευση:: 31 Μαΐου 2018, 01:29
Ενημέρωση: 7 Ιουνίου 2018, 10:16
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
24 hours to live (24 ώρες προθεσμία)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 
Release: 
31 Μαϊου 2018
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870