Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί έναν ατιμασμένο ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που έχει μια ευκαιρία για λύτρωση. Όταν «ρίχνεται» σε ένα ανθρωποκυνηγητό για να πιάσει ένα δολοφόνο, αρχίζει να ανακαλύπτει μια τεράστια συνομωσία που ενώνει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία. Πρέπει να αποφασίσει ποιον κυνηγάει και ποιος τον κυνηγάει. Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, το Μανχάταν είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ακόμα και οι 21 γέφυρές του.

Άποψη: Ο Black Panther, κατά κόσμον Chadwick Boseman, επιστρέφει με ένα ρόλο μακριά από τον κόσμο της Μάρβελ και των υπερηρώων, που όμως διατηρεί τον χαρακτήρα του νιτσεϊκού υπερανθρώπου μέσα στο Μανχάταν και στα πλαίσια ενός μανιώδους ανθρωποκυνηγητού.

Μια προβλέψιμη που αποτυπώνεται σκηνοθετικά πολύ καλύτερα από όσο θα μπορούσε ένα τόσο τετριμμένο στόρι από τον σκηνοθέτη επεισοδίων του Game of Thrones, Brian Kirk. Ο Boseman είναι ο γιος ενός αστυνομικού που πεθαίνει όταν εκείνος είναι ακόμα μικρός, μια ιστορία που βλέπουμε μέσα από τα κάπως μελοδραματικά φλασμπακ. Όταν μεγαλώνει καταλήγει να ακολουθεί την πορεία του πατέρα του και να γίνεται αστυνομικός. Όταν αναλάβει μια υπόθεση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με εσωτερικές συνωμοσίες και σαν άλλος Dirty Harry, θα πρέπει να δράσει μόνος και να πάρει τα ηνία στα χέρια του.

Η προσωπική ηθική και εξιλέωση είναι τα δύο θεμελιώδη στοιχεία που κτίζουν τον χαρακτήρα του Andre Davis, του αστυνομικού και αυτά γίνονται οι κινητήριοι μοχλοί του. Το παρελθόν επανέρχεται και τον σημαδεύει, ο ίδιος προσπαθεί και για προσωπικούς και για επαγγελματικούς λόγους να πάρει δύσκολες αποφάσεις και όλο αυτό ενώ το Μανχάταν γίνεται ένα φρούριο, καθώς αποκλείονται και οι 21 γέφυρές του, με την πόλη να γεμίζει αστυνομικούς και σε μια τεράστια καταδίωξη.

Οι σκηνές δράσης είναι αναμφίβολα εντυπωσιακές και έχουν αρκετά μεγάλη δύναμη, ένταση και ρυθμό ώστε να κρατήσουν το ενδιαφέρον του θεατή. Επίσης, ο Boseman αναδεικνύεται σε έναν εξαιρετικά καλό πρωταγωνιστή που μπορεί να σηκώσει στους ώμους του μια ταινία που δεν έχει ήδη το δικό της φαν κλαμπ, όπως ο Black Panther. Και το υπόλοιπο καστ συμπληρώνει εύστοχα τον πρωταγωνιστή όπως η Sienna Miller και ο J.K. Simmons.

Παρόλα αυτά δεν αρκεί αυτό. Το σενάριο ποτέ δεν ξεφεύγει από ευκολίες και γνώριμα μονοπάτια που έχουν ξαναδεί πολλάκις σε ταινίες αστυνομικής καταδίωξης, με το πλέον αρκετά πεπαλαιωμένο δίλημμα ψευτοηθικής για το τι πρέπει να κάνει ο πρωταγωνιστής, το σωστό ή το λάθος. «Απεχθάνομαι την εύκολη σοβαρότητα μιας αφηρημένης ηθικής» είχε γράψει στο φάντασμα του Κάντερβιλ ο Όσκαρ Ουάιλντ και είχε δίκιο. Για όποιον βέβαια αρκείται στον γρήγορο και καλοστημένο ρυθμό των σκηνών δράσης, τότε ως προς αυτό το σημείο τουλάχιστον ικανοποιεί αρκετά.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Δεκ. 2019, 14:42
Ενημέρωση: 12 Δεκ. 2019, 05:40
Τίτλος:
21 bridges (21 γέφυρες)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Δεκεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos