Trust

(5 / 10). Η 14χρονη Άνι γνωρίζει ένα νέο φίλο μέσα από το Internet και αποφασίζει να τον συναντήσει. Όμως ανακαλύπτει πως ο φίλος της είναι ένας 35χρονος άντρας που τελικά την βιάζει.
Trust - κριτική ταινίας

Ερμηνείες… εμπιστοσύνης

Ένα δύσκολο θέμα, μια ταινία χρήσιμη για να την δει κάθε γονέας που έχει κόρη σε ανάλογη ηλικία, παράλληλα μια ενοχλητική εμπειρία διότι ανά πάσα στιγμή αναρωτιέσαι: «Και αν τύχει στο δικό μου παιδί;». Αυτό το καταφέρνει ο Σουίμερ (ο Ρος από τα Φιλαράκι) και πρέπει να τον συγχαρούμε. Από την άλλη όμως, επειδή και σαν άνθρωπος δείχνει έτσι, η σκηνοθεσία του είναι ανάλογη: παραείναι μειλίχια (αν και με ψύχραιμη ματιά), δεν παίρνει το παραμικρό ρίσκο (αν και είναι συγκεντρωμένη στο να ειπωθεί αυτό που πρέπει) και αν δεν ήταν οι επαρκείς ερμηνείες τόσο του Όουεν και της Κινίαρ, αλλά ακόμα περισσότερο της σχεδόν συνομίλικης με τον ρόλο που υποδύεται, Λιμπεράτο, θα ασφυκτιούσε να αποδείξει ότι μπορεί να ξεφύγει από την σαγηνευτική λήθη της τηλεοπτικής ματιάς.

Τουλάχιστον αποφεύγει τον διδακτισμό και αντιμετωπίζει πολυεπίπεδα το θέμα του εστιάζοντας στον αντίκτυπο μιας τόσο απωθητικής πράξης, στον ενδοοικογενειακό κύκλο. Πρόκειται για μια ψύχραιμη –επαναλαμβάνω- και σωστά στοχευμένη αντιμετώπιση ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου θέματος, που αξίζει να δείτε.

Απόστολος Κίτσος (3 / 5)


"Internet, ο νέος εξ' από εδώ": κούραση.

Το Trust είναι μια η ταινία που προσπαθεί να σε βάλει στην ψυχολογία μια κοπέλας σε προεφηβικό/ εφηβικό στάδιο, των γονιών της και στα προβλήματα που προκύπτουν. Αλλά ταινίες αυτού του είδους και μάλιστα προερχόμενες από την Αμερική έχουν ένα βασικό μειονέκτημα: στηρίζονται στο φόβο και παρότι θέλουν να τον νικήσουν - προβάλλοντας πάντα σαν λύση τις ισχυρές οικογενειακές σχέσεις – καταφέρνουν στον τέλος να προσθέτουν στον μύθο του. Ο φόβος για κάθε τι που διαταράσσει την υποτιθέμενη ισορροπία της οικογένειας είναι το ποπ κορν του αμερικάνικου κοινωνικού σινεμά και το Trust δυστυχώς δεν ξεφεύγει από τον κανόνα αφού καταφέρνει να σε φοβίσει ακόμα και για την τέχνη του chat μέσω internet.

Πραγματικά κουράζομαι να εμφανίζεται το internet σαν ο νέος έξ’ από ‘δω αφού όλοι ξέρουμε ότι με το μαχαίρι που κόβεις ψωμί μπορείς να κάνεις και φόνο. Αν έχεις κόρη στην εφηβεία και δεις το Trust δύο πράγματα μπορούν να συμβούν. Από τη μια να την κλειδώσεις στο δωμάτιο για να μην την ακουμπήσει κανένας πριν την στείλεις για καλόγρια, αλλά από την άλλη δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ασκήσεις πραγματικά έλεγχο στην ιδιωτική ζωή ενός εφήβου. Αυτό και μόνο αρκεί για να στείλετε κάποιον κολλημένο γονέα για να δει το φιλμ.

Γιάννης Τσάκαλος (2,5 / 5)


   

Πρώτη δημοσίευση: 4 Aug 2011, 23:07
Ενημέρωση: 25 Aug 2011, 01:21
Τίτλος:
Trust (Πίστεψέ με)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Αυγούστου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos