Τέσσερα

Ο έρωτας, ο θάνατος, η μάνα, η καθημερινότητα, οι απλές, ανθρώπινες ιστορίες, η εσωτερική και εξωτερική ξενιτιά, η συνεχής αίσθηση της διαφορετικότητας ενώνονται με ιδιαίτερη σκηνοθετική δεξιοτεχνία.

Δελτίο τύπου:
«Ένας ουρανός γεμάτος αστέρια" "Tender", "Ανάσα", "Αμερικάνος". Τέσσερις ιστορίες, που αποτυπώνουν ένα σινεμά ανοιχτό στην πρόκληση, χωρίς ενδοιασμούς και περιορισμούς: μια μαρτυρία για την εισβολή του ιού στη ζωή ενός νέου ερωτικού ανθρώπου, ένα απλό, τρυφερό πορτραίτο μιας τραβεστί, μια συγκινητική ελεγεία και ένας freestyle ρεαλισμός.
Ο έρωτας, ο θάνατος, η μάνα, η καθημερινότητα, οι απλές, ανθρώπινες ιστορίες, η εσωτερική και εξωτερική ξενιτιά, η συνεχής αίσθηση της διαφορετικότητας ενώνονται με ιδιαίτερη σκηνοθετική δεξιοτεχνία. Ο Δήμας συνδέει υπό τη μορφή σπονδυλωτής ταινίας τις τέσσερις αυτές ταινίες, που σκηνοθέτησε από το 1995 έως το 1999. Δεν πρόκειται όμως για μια απλή συρραφή. Τα κομμάτια ενώνονται με νέο, πρωτότυπο υλικό, που γυρίστηκε ειδικά για την ταινία και λειτουργούν ως μικρές νοηματικές γέφυρες: γλυκές και νοσταλγικές αναμνήσεις, φωτογραφίες του σκηνοθέτη από την παιδική του ηλικία, ένας τρυφερός χορός με μια drug queen, σκηνές από την αγαπημένη του νυχτερινή Αθήνα…

Πρώτη δημοσίευση: 11 Νοε. 2010, 13:15
Ενημέρωση: 25 Νοε. 2010, 04:19
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Τέσσερα
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Νοεμβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
19739
Feelgood
10351
Feelgood
5204
Feelgood
4809