Σούπερ Δημήτριος

Σε ένα σουρεαλιστικό, παράλληλο σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα: τον Σούπερ Δημήτριο! Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος για το περιοδικό "Χρυσή Ιερουσαλήμ", ο Σούπερ Δημήτριος μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το Eλληνοχριστιανικό Iδεώδες.
Σούπερ Δημήτριος - κριτική ταινίας

Α.Μ.Α.Ν.! Ο Σούπερ Δημήτριος!

Αν οι καλές προθέσεις ήταν από μόνες τους αρκετές για να μας κερδίσει μια ταινία, ο "Σούπερ Δημήτριος" ίσως και να αποτελούσε την ευχάριστη made-in-Greece έκπληξη της χρονιάς. Όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και, κυρίως, όχι τόσο διασκεδαστικά, όσο αφήνει να εννοηθεί η πολλά υποσχόμενη(;) πλοκή.

Στην πραγματικότητα, αυτή η φιλόδοξη, κυριολεκτικά no budget δημιουργία της Θεσσαλονικιώτικης OTiNaNAi Productions, έχει αναμφισβήτητα τις καλές της στιγμές, ωστόσο, είναι λίγες και αρκετά διάσπαρτες σε μια κάπως "ξεχειλωμένη" σεναριακά φαρσοκωμική εξτραβαγκάνζα, που φέρνει στο νου τα σκετσάκια της θρυλικής κολεκτίβας των Α.Μ.Α.Ν. Μόνο που το καστ του "Σούπερ Δημήτριος" δε διαθέτει παρά ελάχιστο από το κωμικό timing και, ας μη γελιόμαστε, το ταλέντο των προαναφερθέντων, με αποτέλεσμα η -επί παντός σαλονικιώτικου επιστητού- σάτιρα της ταινίας να βρίσκει σπανίως τον στόχο της.

Για να μην τα πολυλογούμε, ο "Σούπερ Δημήτριος" μπορεί να ακούγεται εξαιρετικά αστείος όταν τον διηγείσαι σε κάποιον, αν όμως τον παρακολουθήσεις ο ίδιος, ενδέχεται να απογοητευτείς.

ΥΓ. Προσωπικά, εκεί που... έλιωσα στο γέλιο, ήταν στο πρώτο από τα δύο σποτάκια που προβάλλονται κατά τη διάρκεια του εμβόλιμου... "διαφημιστικού διαλείμματος". Αν ήταν ολόκληρη η ταινία έτσι...

Χάρης Παπαπαναγιώτου (3 / 10)


 

Aπόστολος Κίτσος (4 / 10)

Πρώτη δημοσίευση: 19 Απριλίου 2012, 15:16
Ενημέρωση: 5 Ιουλίου 2012, 20:10
Τίτλος:
Σούπερ Δημήτριος (Σούπερ Δημήτριος)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
109
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Απριλίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38156
Spentzos
8900
Spentzos
8809
Summer
2854
BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos