On the road

Ο Σαλ Πάρανταϊς, ένας 24χρονος συγγραφέας, γνωρίζει τον Νταν Μοριάρτι, έναν 20χρονο πρώην φυλακισμένο με ευέλικτη ηθική, «τρομακτικά ενθουσιασμένο με τη ζωή» και την όμορφη σύζυγό του, Μέριλου. Οι τρεις τους περνάνε τις έντονες και γεμάτες αλκοόλ νύχτες τους κάνοντας όνειρα για έναν άλλο κόσμο, ενώ μπροστά τους ανοίγεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στους ατέλειωτους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ.
On the road - κριτική ταινίας

Χαμένο στοίχημα

Το εμβληματικό βιβλίο του Τζακ Κέρουακ μεταφέρεται (μετά από πολλά εμπόδια και σκαμπανεβάσματα) στο σινεμά, σε μια πιστή (όσο το δυνατόν), αλλά σε καμία περίπτωση συναρπαστική ταινία.

Και εμείς και προφανώς και ο παραγωγός Φράνσις Φορντ Κόπολα, είχαμε ενθουσιαστεί από τα αναλόγου ύφους "Ημερολόγια μοτοσικλέτας", όμως εδώ ο Βάλτερ Σάλες μάλλον χάνει το στοίχημα.

Είναι μάλιστα ίσως οξύμωρο το γεγονός ότι ενώ πρόκειται για ένα road trip movie, η ταινία λειτουργεί πολύ καλύτερα πριν... βγει στον δρόμο παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα θελκτικό πορτραίτο της underground jazz Νέας Υόρκης των 40s.

Kατά τα λοιπά, το άρτιο τεχνικό μέρος δεν διασώζει την επίπεδη σεναριακή προσαρμογή, ενώ η Κρίστεν Στιούαρτ παραμένει συγκλονιστικά ατάλαντη.

Απόστολος Κίτσος

Πρώτη δημοσίευση: 25 Ιουλίου 2013, 12:37
Ενημέρωση: 31 Ιουλίου 2013, 20:27
Τίτλος:
On the road (Στο δρόμο)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
124
Εταιρία διανομής: 
Release: 
25 Ιουλίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos