Project X

(3/10). Tο “Project X” παρακολουθεί τρεις φαινομενικά ανώνυμους τελειόφοιτους λυκείου, στην προσπάθεια τους να γίνουν δημοφιλείς στο σχολείο. Η ιδέα τους; Απλή και αθώα: να κάνουν ένα πάρτι που δεν θα ξεχάσει κανείς
Project X

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

...Σε χρόνο ρεκόρ, το πάρτι θα το μάθουν οι πάντες, σε μια βραδιά που όνειρα θα καταστραφούν, ονόματα θα κηλιδωθούν και θρύλοι θα γεννηθούν.

Το “Project X” είναι μια προειδοποίηση σε γονείς και αστυνομία παντού. Το σπίτι είναι κατεστραμμένο, είναι σε τέτοια κατάσταση που θυμίζει περισσότερο εμπόλεμη ζώνη παρά οικογενειακή γειτονιά. Το τι προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζημιά, είναι δύσκολο να το αποφασίσει κανείς: η φωτιά ή το ελικόπτερο που ήρθε για να την σβήσει; Σίγουρα ο έμπορος ναρκωτικών με το φλογοβόλο πάντως, φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Από την άλλη όμως, πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο άνθρωπος ήθελε να πάρει πίσω έναν νάνο από πηλό που του έκλεψαν οι πιτσιρικάδες, οι οποίοι δεν ήξεραν την πραγματική του αξία.

Το μόνο που ήθελαν ήταν μια μασκότ για το πάρτι τους, για την «οργανωμένη κοινωνική τους εκδήλωση», που θα τους έβγαζε από την αφάνεια του σχολείου και θα έγραφε τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας. Στην τελική, μια φορά γίνεσαι 17, έτσι δεν είναι; Άρα, συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, οι ζημιές που ξεπερνούν το εκατομμύριο είναι μάλλον δικό τους κατόρθωμα. Ευτυχώς να λέμε που όλα αυτά δεν αποτελούν πραγματικότητα.

Παρόλη την αληθοφάνεια, όλα τα παραπάνω έγιναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας εξωφρενικής κωμωδίας «Project X», που βασίζεται σε πραγματικά νεανικά πάρτι που ξέφυγαν, προκαλώντας τρελές ζημιές και χάος.

ΜΟVE IT

Kανείς δεν κατάλαβε τον λόγο για τον οποίο γυρίστηκε το συγκεκριμένο ταινιάκι, από την στιγμή που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ καλό βίντεο κλιπ, ή έστω μέρος από μια ταινία. 

Ο (παραγωγός) Τοντ Φίλιπς είχε σκοπό να κάνει κάτι σαν ένα Hangover για έφηβους, αλλά ποιος ο λόγος όταν έχεις κάνει το υπέρτατο Old School (άντε και το Road trip...)?

Yπάρχει μεν μια ροή συνεχούς πλάκας και χαβαλέ, αλλά την ίδια ώρα κανένας ενδιαφέρον χαρακτήρας, πάρα πολλά κλισέ του είδους (και μάλιστα από τα πιο γραφικά) μαζεμένα και ούτε μια καφρίλα της προκοπής (αν εξαιρεθεί αυτή που έβαλαν τον νάνο στον φούρνο, αν και αμέσως μετά την ξεχείλωσε την σκηνή και κατάντησε εκνευριστική...).

Μουσικές τα γνωστά χαουζοχιπχοπ χιτάκια, ορισμένα όμορφα κοριτσάκια να δείχνουν στήθος, βάλε και λίγο love story, βάλε και λίγο "εφηβική επανάσταση" στο τέλος όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο και βάφτισέ το νεανική κωμωδία. 

Προτιμώ μια γρανίτα από λεμόνι. Και στο γράφει αυτό, το περιοδικό που ετοιμάζει αφιέρωμα στις "μαστουρωμένες" κωμωδίες. Αυτή δεν θα είναι σίγουρα μέσα. Είναι imitation.

Α.Κ.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Απριλίου 2012, 17:37
Ενημέρωση: 5 Ιουλίου 2012, 20:17
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Project X (Project X)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
88
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Aπριλίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Blood red sky

Blood red sky

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Όταν μια ομάδα τρομοκρατών καταλαμβάνει μια υπερατλαντική πτήση, μια γυναίκα με μια μυστηριώδη...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
8922
Feelgood
7937
Spentzos
6678
Tanweer
4690
Feelgood
3274