Passion

Η Κριστίν διαθέτει τη φυσική κομψότητα και την ανεπιτήδευτη άνεση που έχουν συνήθως οι άνθρωποι που διατηρούν μια υγιή σχέση με το χρήμα και την εξουσία. Η αθώα, χαριτωμένη και εύπλαστη προστατευόμενη της, η Ίζαμπελ, είναι γεμάτη καινοτόμες ιδέες που η Κριστίν «κλέβει» χωρίς ενδοιασμούς.

Classic Ντε Πάλμα των 00s

Ξεκαθαρίζω ότι ήμουν, είμαι και θα παραμείνω μέγας θαυμαστής του Ντε Πάλμα. Όχι μόνο για τα προφανή (Carrie, Blowout, Scarface, Body Double, Untouchables, Carlito’s Way), άλλωστε έχουν περάσει 17 χρόνια από την τελευταία του καλή ταινία ( Mission: Ιmpossible). Αλλά και για εκείνη την ξεκάθαρη ηδονοβλεπτική ματιά του, τα ονειρικά κάδρα του, την χαρακτηριστική δεξιοτεχνία του στην κάμερα, την αισθαντική αμτόσφαιρα που σου δημιουργεί με το καλημέρα. Δυστυχώς όμως, δεν μπορεί να γράψει πλέον, δεν του τυχαίνουν, δεν αξιολογεί σωστά, το θέμα είναι ότι τα σενάριά του είναι ο αδύναμος κρίκος.

Μία από τα ίδια και σε αυτό το remake του προ τριετίας γαλλικού Crime d'amour του Αλέν Κορνό (με Λουντιβίν Σανιέ, Κριστίν Σκοτ Τόμας): στήνει μια εικονοκλαστική ρετροσπεκτίβα σε παλαιότερα κορυφαία έργα του, ουσιαστικά αναμασά περασμένα μεγαλεία, δεν χορταίνει να καδράρει -ή να παίρνει μάτι;- τις ηρωίδες του (ξυπνώντας κυριολεκτικά τον διάβολο του σεξ στο σώμα της εξαιρετικής Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, θρέφει τον αμφιβληστροειδή μας, αλλά από ουσία και από αντανακλαστικά στην εξέλιξη της ιστορίας, λίγα πράγματα. Μόνο για τους φαν, λοιπόν. Eίναι όμως εθιστικός ο μπαγάσας. Και μεγάλος μάστορας. Όσοι δεν έχουν δει το γαλλικό, να προσθέσουν μισό βαθμό παραπάνω.

Joker

 

Πρώτη δημοσίευση: 21 Μαρτίου 2013, 11:19
Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2013, 12:10
Τίτλος:
Passion (Passion)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
21 Μαρτίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos