Ούτε στον εχθρό μου

Άξεστος πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης με έφεση στο αλκοόλ και τις ευτραφείς γυναίκες, φέρνει τα πάνω-κάτω στην βαλτωμένη καθημερινότητα ενός σιτεμένου ζευγαριού της καλής παριζιάνικης κοινωνίας…
Ούτε στον εχθρό μου - κριτική ταινίας

Η Ιπέρ… γελάει!

Παραβλέποντας την έμπνευση του εγχώριου διανομέα να αλλάξει τον πρωτότυπο τίτλο του φιλμ («ο χειρότερος εφιάλτης μου»), προσφέροντας έτσι «στο πιάτο» μια πρώτης τάξεως δηλητηριώδη ατάκα σε όποιον αποφασίσει να το.... θάψει, μπορούμε να πούμε ότι η νέα ταινία της Αν Φοντέν («Coco avant Chanel») δεν θα μπορούσε να βγει στους κινηματογράφους καλύτερη εποχή.

Με τις αντιστάσεις μας να έχουν ατονίσει ελέω καύσωνα και τη διάθεσή μας για θέαμα όσο το δυνατόν πιο εύπεπτο να επηρεάζει έντονα τις εν γένει επιλογές μας, το ανάλαφρο «Ούτε στον Εχθρό μου», το οποίο έκλεισε το φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, θα μπορούσε να αποτελέσει μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση για θερινό σινεμά. Ίσως, μάλιστα, να συνιστούσε κι ένα ιδανικό double bill με τις «Γυναίκες του Τελευταίου Ορόφου» του Λε Γκε, καθώς και στις δυο ταινίες προμοτάρεται η αντίληψη ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και πως δεν κάνει κακό μία στο τόσο να αφήνεσαι να απολαύσεις τις απλές χαρές της ζωής.

Το θέμα είναι ότι στη συγκεκριμένη ταινία, η οποία αποτελεί ένα κατά κάποιον τρόπο «κωμειδυλλιακό» flipside του θαυμάσιου «Φεύγω» της Κατρίν Κορσινί, οι μπριόζες ερμηνείες του πρωταγωνιστικού τρίο δεν αναιρούν το γεγονός πως κανείς εκ των βασικών χαρακτήρων δεν είναι συμπαθής, με αποτέλεσμα οι ποικίλες χιουμοριστικές εμπνεύσεις της Φοντέν να φαντάζουν από αναιμικές έως άστοχες.

Ωστόσο, αν δηλώνεις fan της μικροκαμωμένης κοκκινομάλλας σταρ, υπάρχει τουλάχιστον ένας καλός λόγος για να δεις το «Ούτε στον Εχθρό μου» – η Ιπέρ… γελάει!

Χάρης Παπαπαναγιώτου


CINE PARIS

Πεμ.-Τετ.: 20.45/23.10


ΕΛΛΗΝΙΣ

Πεμ.-Τετ.: 20.50/23.00


CINE ΨΥΧΙΚΟ CLASSIQUE

Πεμ.-Τετ.: 21.00/23.00


ΚΟΡΑΛΙ

Παρ.- Δευτ & Τετ

20.50/23.00

Πεμ. & Τρι.: 23.00

Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιουνίου 2012, 13:34
Ενημέρωση: 5 Ιουλίου 2012, 13:47
Τίτλος:
Ούτε στον εχθρό μου (Mon pire cauchemar)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Ιουνίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38156
Spentzos
8900
Spentzos
8809
Summer
2854
BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos