Ο Αδάμαστος: Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα

Ενας σκλαβωμένος βάρβαρος πολεμιστής από τις περιοχές του Βορρά, ο Ντράγκαρ, παίρνει μέρος σε μονομαχίες, διασκεδάζοντας τους ευγενείς της Αυτοκρατορίας. Το σώμα του βρίσκεται εκεί, αλλά το μυαλό του ταξιδεύει στον τόπο του και στη γυναίκα που άφησε πίσω. Καθώς καταφέρνει να αποδράσει παίρνοντας όμηρο τη Βαλέρια, την κόρη ενός Στρατηγού της Αυτοκρατορίας, ο τελευταίος στήνει άγριο ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσει.
Ο Αδάμαστος: Τα  Χρονικά του Δρακοφοίνικα - κριτική ταινίας

Διασκεδαστική για το "αδάμαστο" κοινό

(Από τις Νύχτες Πρεμιέρας). Η αίθουσα του IDEAL ήταν κατάμεστη στην προβολή της πρώτης ελληνικής επικής ταινίας φαντασίας «Τα χρονικά του δρακοφοίνικα: Αδάμαστος» του Θάνου Κερμίτση. Το πορωμένο -ήδη προτού μπεί στην αίθουσα- κοινό που από Μπλακμεταλλάδες, comic φανς, μέχρι mainstream λάτρεις του Game of Thrones και του Άρχοντα των Δακτυλιδιών, ενώ η ουρά στα ταμεία για όσους δεν είχαν καταφέρει να βρουν εισιτήριο και ήλπιζαν για κάποια extras ήταν πολύ μεγάλη.

Στα της ταινίας τώρα, το συμπέρασμα ήταν ότι οι συμμετέχοντες στο καστ πρέπει να πέρασαν πολύ καλά στα γυρίσματα. Οι υπερβολές και ο γενικότερος ‘στόμφος’ σε ατμόσφαιρα, μουσική, μακιγιάζ και κοστούμια ήταν σε πλήρη αντίθεση με τους ανά στιγμές υποτονικούς και κλισέ ελληνικούς διαλόγους, ωστόσο δεν έχω καταλάβει εάν αυτό έγινε εσκεμμένα από σκηνοθέτη και σεναριογράφο, προκειμένου να δώσουν μια επιπλέον ‘επική ταινία φαντασίας ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ’ εσάνς στην ταινία τους. Σαν σύνολο, η ταινία ήταν διασκεδαστική για το ‘αδάμαστο’ κοινό που έφερε ‘αδάμαστη’ θέληση για τον Ντράγκαρ, σε στύλ ‘δώσε κι άλλο’, αν και υπήρχαν αρκετά προβλήματα, όπως ο ήχος (σε αρκετά σημεία δεν καταλάβαινες τί ακριβώς έλεγαν οι ηθοποιοί), το μοντάζ (ορισμένες φορές ήταν πολύ εμφανείς οι ατέλειες) και η αχρείαστα μεγάλη διάρκεια (126’). Δεν μπορούμε επίσης να παραβλέψουμε ότι ορισμένες ερμηνείες ήταν υπέρ του δέοντος κραυγαλέες..

Ωστόσο, πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια, τηρουμένων των αναλογιών, έχοντας δηλαδή ως δεδομένο συγκεκριμένες οικονομικές συγκυρίες καθώς και το γεγονός ότι η ταινία ουσιαστικά χρηματοδοτήθηκε μέσω crowd funding. Σίγουρα δεν περιμέναμε ότι η πρώτη ταινία αυτού του είδους θα είναι μια 'σοβαρή' επική ταινία φαντασίας «τέλεια», αλλά εν κατακλείδι αυτό που μετράει είναι ότι την απόλαυσε το κοινό.

Eιρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 14 Νοε. 2013, 12:59
Ενημέρωση: 21 Νοε. 2013, 02:55
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Ο Αδάμαστος: Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα (The Dragonphoenix Chronicles: Indomitable )
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
126
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Νοεμβρίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ