The numbers station

Ένας πρώην πράκτορας και η νεαρή γυναίκα που του είχαν αναθέσει για προστασία πρέπει να δώσουν αγώνα για να επιβιώσουν μετά από μια αιφνιδιαστική επίθεση.
The numbers station - κριτική ταινίας

Σκοτεινό, διχασμένο, θρίλερ

Ένα κλειστοφοβικό και σκοτεινό (σχεδόν υποφωτισμένο σε αρκετά σημεία) θρίλερ, με τα αντίστοιχα φωτογραφικά φίλτρα, αρκετά πιστή στην σκανδιναβική μέθοδο για αντίστοιχα φιλμ του είδους, άλλωστε ο σκηνοθέτης είναι Δανός.

Ποντάρει πάρα πολλά στον Τζον Κιούζακ και δικαιώνεται όσον αφορά στην συγκεκριμένη παράμετρο. Ο 47χρονος ηθοποιός αποδεικνύεται εξαιρετικά πειστικός σε έναν κόντρα ρόλο σε σχέση με ότι τον έχουμε συνηθίσει, αυτόν του ανέκφραστου, μοναχικού, τσακωμένου με κάθε είδους συναίσθημα πρώην πληρωμένου δολοφόνου που σε μια κρίση συνείδησης, αποφασίζει να δοκιμάσει μια διαφορετική οπτική στις εντολές των ανώτερών του και σώζει το εγχείρημα από την αδιαφορία.

Το φιλμ πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε "θρίλερ δωματίου" με το πρωταγωνιστικό δίδυμο αποκλεισμένο σε έναν σταθμό και εκεί ο Μπάρφεντ αδυνατεί να εκπληρώσει την δική του συνεισφορά: στήνει ορισμένες αδιάφορες σκηνές δράσης, επιλέγει έναν σημειολογικά αυτοαναφορικό τρόπο με άτσαλα flashback για να αποκαλύψει σταδιακά τι έχει συμβεί και ενώ τα δύο twist δεν είναι άσχημα, είναι όμως συνολικά αμήχανα, όπως και η σκηνοθετική του ματιά που διστάζει μεταξύ του ψυχολογικού θρίλερ και της περιπέτειας.

Α.Κ.

Πρώτη δημοσίευση: 22 Aug 2013, 20:51
Ενημέρωση: 29 Aug 2013, 11:53
Τίτλος:
The numbers station (Κωδικός ασφαλείας)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 
Release: 
22 Αυγούστου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos