Mirror, mirror

Μετά το χαμό του αγαπημένου Βασιλιά, η αδίστακτη γυναίκα του, παίρνει τον έλεγχο του βασιλείου και κρατά την όμορφη 18-χρονη Χιονάτη, κλεισμένη στο παλάτι.
Mirror, mirror - κριτική ταινίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

... Αλλά όταν η πριγκίπισσα προσελκύει την προσοχή του γοητευτικού και πλούσιου πρίγκιπα που τους επισκέπτεται, η ζηλιάρα Βασίλισσα εξορίζει το κορίτσι σε ένα κοντινό δάσος. Εκεί αναλαμβάνουν να την προσέχουν μία παρέα φασαριόζικων αλλά καλόκαρδων νάνων. Δίπλα τους η Χιονάτη μετατρέπεται σε μια γενναία νεαρή γυναίκα αποφασισμένη να σώσει τη χώρα της από τη βασίλισσα. Με την υποστήριξη των νέων φίλων της, παλεύει να κερδίσει ξανά τη θέση της στο βασίλειο και την καρδιά του πρίγκιπα, σε αυτή τη μαγική και κωμική περιπέτεια που θα κλέψει τις καρδιές και τη φαντασία του κοινού σε όλο τον κόσμο.

MOVE IT

Οκ, το έχουμε εμπεδώσει, το έχουμε παραδεχθεί, το διαπιστώνουμε σε κάθε του ταινία, αλλά δεν αρκεί. Ο Ταρσέμ Σινγκ διαθέτει μεγάλο ταλέντο στο να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους τόσο εντυπωσιακούς εικαστικά (προσεγμένους μέχρι κεραίας και εμπνευσμένους σε θέματα φωτογραφίας και καλλιτεχνικής διεύθυνσης), που σε απορροφούν σε έναν βαθμό και σε κάνουν να ξεχνάς τα μετριότατα σενάρια που έχει δουλέψει, τόσο στα "Cell" και "Immortals", όσο και στην καλύτερή του ταινία ως τώρα, "The fall", η οποία δεν έχει βρει διανομή στην χώρα μας, αλλά υπάρχει... out there.

Ε, λοιπόν, το κόλπο έπιασε μία, δύο, δεν πιάνει πια.

Αξιαγάπητος ο εικονοκλάστης Ινδός, μόνο που εδώ σε όλα τα υπόλοιπα έχει πιάσει πάτο και μεταμορφώθηκε σε άλλου είδους "κλάστη" και δεν το γράφω, διότι δεν αξίζει η μήνυση για μια μετριότατη ταινία.

Αν ανοίξεις το λαμπερό περιτύλιγμα και δεις μέσα, θα διαπιστώσεις το απόλυτο κενό, με ένα ανύπαρκτο, σχεδόν σαχλό, σενάριο, μια διασκεδαστική (για τους λάθος λόγους) διεύθυνση ηθοποιών, μια Τζούλια Ρόμπερτς να έχει όρεξη μεν να ισορροπεί μεταξύ της κακόκαρδης και της ειρωνικά αστείας αλλά να μην βοηθιέται από πουθενά, έναν πρίγκηπα να προκαλεί άφθονο γέλιο με νοημοσύνη Barbie και μια Χιονάτη με φρύδι Καραμανλή (του παλιού) να χάσκει και να περιφέρεται (τόσο τεράστια παραγωγή, ένα τσιμπιδάκι δεν βρέθηκε;).

Με λίγα λόγια, μια αστειότητα, μια ταινία με "ενήλικα" σκηνικά και "ανήλικο" προσανατολισμό, ένα μπερδεμένο δημιούργημα που σε κάνει να ανυπομονείς για την δεύτερη Χιονάτη της χρονιάς, το dark "Snow White and the Huntsman" με Σαρλίζ Θερόν, Κρις Χέμσγουορθ, Ίαν Μακ Σέιν, Ρέι Ουίνστοουν, Κρίστεν Στιούαρτ και Λίλι Κόουλ...

Joker

Πρώτη δημοσίευση: 14 Απριλίου 2012, 14:38
Ενημέρωση: 5 Ιουλίου 2012, 20:12
Τίτλος:
Mirror, mirror (Καθρέφτη, καθρετάκι μου)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Απριλίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos