Τhe man who knew too much (1956)

Στη διάρκεια ενός ταξιδιού για ένα ιατρικό συνέδριο, ο γιατρός Μεπν ΜακΚένα, η σύζυγος του Τζο ΜακΚένα, και ο νεαρός γιος τους Χανκ, αποφασίζουν να επισκεφτούν κι άλλες γειτονικές περιοχές του Μαρόκο. Απρόοπτα θα συμβούν.
Τhe man who knew too much (1956)

Χωρίς ψεγάδια

Υπάρχει σήμερα κάποιος σκηνοθέτης που κάνει remake της δικής του ταινίας; Μάλλον όχι αφού χωρίς να φτάνουν τις ικανότητες ή το ταλέντο του Χίτσκοκ πιθανόν να θεωρούν ότι καλύτερα δεν γίνεται..Κι’ όμως ο Χίτσκοκ απέδειξε – περισσότερες από μια φορές – ότι γίνεται και καλύτερα.

Το “The man who knew too much” γυρίστηκε πρώτη φορά το 1934 με πρωταγωνιστή τον Peter Lorre και διάρκεια 75 λεπτών ενώ το remake κυκλοφόρησε το 1956 με τον James Stewart στον κεντρικό ρόλο, την Doris Day αλλά και με μεγαλύτερη διάρκεια που έφθανε σχεδόν τις δύο ώρες. Χρησιμοποιώντας σχεδόν την ίδια βάση η ταινία που αποτελεί προϊόν της αμερικάνικης περιόδου του σκηνοθέτη είναι ακόμα πιο καλοστημένη και με πιο δυνατή παραγωγή ενώ με Stewart και Doris Day στους πρώτους ρόλους είχε και εξασφαλισμένη εμπορική πορεία. Όσον αφορά τη σκηνοθεσία δύσκολα βρίσκεις ψεγάδια στον Χίτσκοκ και ως είθισται ο ρυθμός του είναι υποδειγματικός.

Όμως για κάποιο λόγο ο Stewart δεν δείχνει να «ρολάρει» όπως στα άλλα τρία φιλμ του σκηνοθέτη που έχει πρωταγωνιστήσει. Σε κάθε περίπτωση το σασπένς είναι εγγυημένο, η Doris Day λέει και τραγούδι που κέρδισε τον θείο Oscar ενώ ο Χίτσκοκ σε αυτή την ταινία δείχνει μόνο την πλάτη του.

Γιάννης Τσάκαλος

 

KOΡΑΛΙ (Θερινός)

Πέμ.-Τετ.: 20.50/ 23.00

Πρώτη δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2012, 17:14
Ενημέρωση: 5 Ιουλίου 2012, 19:58
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Τhe man who knew too much (1956) (Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
120
Εταιρία διανομής: 
Release: 
7 Ιουνίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870