Dead man down

Ο Βίκτορ είναι το δεξί χέρι ενός άρχοντα του υπόκοσμου, του Αλφόνς, ο οποίος παρακολουθεί τα μέλη της συμμορίας του να δολοφονούνται ένα προς ένα, ενώ κάποιος άγνωστος του στέλνει συνεχώς απειλητικά μηνύματα...
Dead man down - κριτική ταινίας

Το κορίτσι με το σημάδι και ο Ούγγρος

Το ταλέντο του Νιλς Άρντεν Όπλεβ ήταν ευανάγνωστο στο ορίτζιναλ "Κορίτσι με το τατουάζ". Αυτή η σκοτεινά κινηματογραφημένη, παγερή ατμόσφαιρα που σε έπνιγε και την ίδια στιγμή σε καθυπόβαλε σε ένα εθιστικό τριπάκι, μπορεί να δούλεψε μια χαρά εκεί, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί να μεταφερθεί αυτούσια και να "κουμπώσει" σε ένα χολυγουντιανό περιβάλλον, με όλες τις ευκολίες και τις "υποχρεωτικές" συμβάσεις του.

Από την στιγμή μάλιστα που ο Δανός σκηνοθέτης είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει το final cut, αλλά ούτε και την τελική έγκριση του σεναρίου, τα πράγματα γίονται δύσκολα.

Και προκύπτουν και δυσκολότερα όταν ο ίδιος "φοβήθηκε" περισσότερο από το αναμενόμενο το αμερικανικό του ντεμπούτο, με αποτέλεσμα στις σεναριακές τρύπες που χάσκουν, τις φασαριόζικες ευκολίες του τελευταίου ημιώρου και την αστοχία στην διεύθυνση των ηθοποιών (ο Κόλιν Φάρελ στον ρόλο του Ούγγρου συμμορίτη πνίγει την επιθυμία να σκοτώσει άμεσα το αφεντικό του σαν να έχει δυσκοιλιότητα, ενώ η Ιζαμπέλ Ιπέρ πιο καρικατούρα δεν πρέπει να έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά στην καριέρα της στην μεγάλη οθόνη...), να προστεθεί και το "σίγουρο" χαρτί της Νούμι Ραπάς (για μία ακόμη φορά θα δηλώσω έκπληκτος από το πόσο περιορισμένο ταλέντο διαθέτει), την οποία σημαδεύει ξανά -αυτή την φορά όχι με tattoo- ώστε να αποκτήσει σημείο αναφοράς με την μεγάλη προ τετραετίας επιτυχία του.

Και όταν σε προδίδει και το σίγουρο χαρτί σου, είσαι χαμένος από χέρι...

Απόστολος Κίτσος

Πρώτη δημοσίευση: 4 Απριλίου 2013, 13:57
Ενημέρωση: 11 Απριλίου 2013, 15:07
Τίτλος:
Dead man down (Η γεύση της εκδίκησης)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Απριλίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos