Δάσος

Στην οθόνη παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή νεαρών αντρών και γυναικών στη Βουδαπέστη. Όλοι οι «άγριοι έφηβοι» από τη στιγμή που ο κομμουνισμός εξαφανίστηκε στην Ανατολική Ευρώπη, τώρα βλέπουν τον κόσμο με ένα δυσοίωνο τρόπο.
Δάσος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το “Forest” ξεκινά με μία χωρίς λόγια ακολουθία πλήθους κόσμου που μπαίνουν σε ένα δημόσιο κτίριο, ίσως ένα εμπορικό κέντρο. Η ταλάντωση ανάμεσα στις γυάλινες πόρτες, η κάμερα σταματά σε μερικά πρόσωπα στιγμιαία πριν πάει στα επόμενα. Θόρυβοι με βοή χωρίς μουσική συνοδεύουν αυτή την περίεργη αρχή. Η ενότητα αυτή καταλήγει καθώς ένας άντρας τοποθετεί το σακίδιό του στον τοίχο.

Ξαφνικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία θυμωμένη νεαρή γυναίκα που ρωτά έναν άντρα για την αναπάντεχη παρουσία του και τον σκύλο του. Μέσα από συμπεράσματα αποφασίζουμε ότι αυτός ο άντρας είναι ένας ξένος που θέλει την κοπέλα να πάρει το σκύλο του. Η σκηνή γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με κοντινά πλάνα, και το σκηνικό εντελώς εκτός πλαισίου. Αυτή η τεχνική συνεχίζεται σε όλη την ταινία η οποία ψάχνει μέσα σε επτά διαφορετικές βινιέτες – όλες γυρισμένες κυρίως με κοντινά πλάνα, για ένα μέγιστο ενοχλητικό αποτέλεσμα που δίνει την αίσθηση της κλειστοφοβίας.
Ένας πατέρας εκφράζει σθεναρά την ανησυχία του για την ωρίμανση της δεκάχρονης κόρης του στην γυναίκα του, μόνο για να κάνουν μία ανησυχητική διατριβή για τις «πρησμένες θηλές της κόρης».
Οι χαρακτήρες δεν έχουν όνομα, οι τοποθεσίες δεν γίνονται ποτέ ξεκάθαρες. Αν και η ταινία αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από διάλογους, με μία μικρή δράση, οι βασικές πληροφορίες είναι ανύπαρκτες. Το μόνο που προσφέρεται είναι λίγες σκελετικές ενδείξεις και η σύνδεση ότι κάθε βινιέτα φαίνεται ότι ασχολείται με μία σχέση. Είναι απογοητευτικό και περίεργα μυστήριο. Δύο άντρες συζητούν για κάτι που έχουν αποκτήσει – ένα αυτοκίνητο, ένα άτομο; Δεν το δείχνει ποτέ – αποκαλύπτονται μόνο τα πρόσωπα των αντρών.

Πρώτη δημοσίευση:: 22 Νοε. 2012, 10:40
Ενημέρωση: 29 Νοε. 2012, 03:36
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Δάσος (Rengeteg)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
22 Νοεμβρίου 2012
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870