European Media

Bραβείο για την "Αρκουδότρυπα" στο Φεστιβάλ Βενετίας

Δημοσίευση: 5 Σεπτεμβρίου 2025, 13:30
Συντάκτης:

Νέα διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο, αυτή τη φορά στη Βενετία. Η ταινία «Αρκουδότρυπα» των Στέργιου Ντινόπουλου και Χρυσιάννας Παπαδάκη απέσπασε το Europa Cinemas Label ως Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία στο τμήμα Giornate degli Autori του Φεστιβάλ Βενετίας.

<a href="/nea/benetia-2025-ta-vraveia/72180">Bενετία 2025: Τα βραβεία</a>ΣΧΕΤΙΚΑBενετία 2025: Τα βραβεία

Η βράβευση εξασφαλίζει στην ταινία υποστήριξη με προώθηση μέσω του Europa Cinemas, αλλά και οικονομικά κίνητρα που ενθαρρύνουν τους κινηματογράφους του δικτύου να την εντάξουν στο πρόγραμμά τους.

Η Κριτική Επιτροπή, με μέλη από Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία και Σουηδία, χαρακτήρισε την ταινία «φρέσκο και γεμάτο ενέργεια σκηνοθετικό ντεμπούτο», τονίζοντας τις εξαιρετικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών αλλά και την πρωτοτυπία στη μουσική, το μοντάζ και τη φωτογραφία. "Η ταινία κινείται ανάμεσα στο παλιό και το νέο, έχει στοιχεία θρίλερ αλλά και υπερφυσικού". 

Η «Αρκουδότρυπα» προέκυψε από την ομότιτλη μικρού μήκους ταινία, στο καστ συναντάμε τους Χαρά Κυριαζή, Παμέλα Οικονομάκη, Σοφία Λινοσπόρη, Βάσω Γκούγκαρα, Λευτέρη Τσάτση και Σώζο Χρίστου.

Περισσότερα σας έχουμε γράψει εδώ. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
26980
Tanweer
6945
Spentzos
4228
backrooms, από την Spentzos backrooms, από την Spentzos