European Media

Berlinale 2024 - Κίλιαν Μέρφι: "Kαθήκον της τέχνης, να προκαλεί"

Δημοσίευση: 16 Φεβ. 2024, 01:17
Συντάκτης:

To "Small things like these" του Τιμ Μίλαντς άνοιξε την 74η Berlinale, άρεσε πολύ αι καταχειροκροτήθηκε, βασισμένο σε μια συγκλονιστική ιστορία την οποία αξιοποιεί και αναδεικνύει όπως της αξίζει. Εδώ σας έχουμε γράψει περισσότερα.

<a href="/nea/o-mat-nteimon-egkataleipei-ta-blockbusters/73840">O Mατ Ντέιμον εγκαταλείπει τα blockbusters</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Mατ Ντέιμον εγκαταλείπει τα blockbusters

Στη συνέντευξη τύπου εκτός από τον σκηνοθέτη, τον οσκαρικό πρωταγωνιστή Κίλιαν Μέρφι και το υπόλοιπο καστ, βρέθηκε και ο παραγωγός του φιλμ, Ματ Ντέιμον. 

«Πιστεύουμε πως το να κάνουμε μια καλή ταινία είναι το αντίδοτο σε όλα αυτά τα πράγματα που μας στενοχωρούν και μας ασχημαίνουν τη ζωή. Η ταινία έχει να πει πολλά και σε κάνει να νοιαστείς για το θέμα και για το σινεμά", σχολίασε. "Το έργο «έπεσε στην αγκαλιά μου» όταν ο Κίλιαν μου είπε για το νέο του πρότζεκτ σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα του Oppenheimer στην έρημο του Νέου Μεξικού. Ένα από τα πράγματα που μας τράβηξαν ήταν ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι μεγάλοι καλλιτέχνες που αντιμετώπισαν αυτό το τραύμα», είπε ο Ντέιμον.

Αυτό ήταν ένα «αυθόρμητο έργο», είπε ο Κίλιαν Μέρφι, από την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μέχρι τη συμμετοχή μερικών από τους αγαπημένους μου δημιουργικούς φίλους, συμπεριλαμβανομένου του σκηνοθέτη των Peaky Blinders, Tιμ Μέλαντς. Η ταινία θέτει πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη συνενοχή, τη σιωπή και την ντροπή, όμως δε νομίζω ότι είναι καθήκον της τέχνης να απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις αλλά να προκαλεί. Είναι πιο εύκολο να απορροφηθεί και να προκαλέσει συναισθήματα ένα φιλμ, από μια ακαδημαϊκή ή κυβερνητική έκθεση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Propeller: One-Way Night Coach

Propeller: One-Way Night Coach

Θα το βρείτε: Apple TV

Σύνοψη: Είναι Δεκέμβριος του 1962 και ο μικρός Jeff, γεμάτος ενθουσιασμό, είναι έτοιμος για το...
6 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
33511
Feelgood
10189
Spentzos
9246
Spentzos
5905
ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ | HOW TO MAKE A KILLING, από την Spentzos ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ | HOW TO MAKE A KILLING, από την Spentzos