Και η Σούζαν Σάραντον στη Λέσβο για τους πρόσφυγες
Η Σούζαν Σάραντον δίνει ίση -αν όχι μεγαλύτερη- βαρύτητα στην κοινωνική και ακτιβιστική της δράση σε σχέση με την καριέρα της. Η 69χρονη ηθοποιός είναι απο χθες στη Λέσβο για να βοηθήσει τους μετανάστες που έρχονται στο ελληνικό νησί. Η Σάραντον είναι, μεταξύ άλλων, και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Unisef . Συνοδεύεται από τηλεοπτικό συνεργείο για τις ανάγκες γυρισμάτων όσο αφορά το προσφυγικό.

H ίδια ανέβασε φωτογραφία της από την αναχώρησή της από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης αναγγέλοντας τον επόμενο προορισμό της, ενώ ο εθελοντής και υπεύθυνος οργάνωσης της βοήθειας, Αποστόλης Παρασκευόπουλος, ανέβασε τη φωτογραφία που βλέπετε στο facebook. Η ηθοποιός επισκέφτηκε την παραθαλάσσια περιοχή από την Εφταλού προς τη Σκάλα Συκαμνιάς και συζήτησε με εθελοντές και μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που επιχειρούν στην περιοχή.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δει τι συμβαίνει σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να το καταλάβει. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάψουν να είναι “κάποιοι άλλοι” και να γίνουν οι πρόσφυγες που χρειάζεται να σταθούμε δίπλα τους και να τους υποστηρίξουμε» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Σάραντον.
«Ως μάνα τριών παιδιών, καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει να είσαι μάνα παιδιών που κυνηγημένη από τον πόλεμο και την ανέχεια φτάνεις στην ακτή και υποχρεώνεσαι να κάνεις αυτό το αδιανόητο μεγάλο ταξίδι απλά και μόνο για να επιβιώσεις. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα και οι χώρες που δε συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή της σωτηρίας όλων αυτών των ανθρώπων θα το κάνουν» κατέληξε.
Χωρίς καμία συνοδεία και συνεργάτες συμμετέχει ενεργά στην περίθαλψη παιδιών, αλλάζοντας τους ρούχα, κάλτσες και παπούτσια που έχουν βραχεί.



ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων