Berlinale 16: Η Δάφνη Πατακιά στα Shooting Stars

Δημοσίευση: 16 Δεκ. 2015, 19:42
Συντάκτης:

H Δάφνη Πατακιά θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα ως πολλά υποσχόμενη ηθοποιός στο τμήμα European Shooting Stars για το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί για 66η φορά, από την Πέμπτη 11 ως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016.

Πρωταγωνίστρια στην τελευταία ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της Ανοιξης», η Πατακιά εμφανίζεται επίσης στην ταινία «Interruption» του Γιώργου Ζώη που πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Βενετίας.

Η εκδήλωση European Stars που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Berlinale Palast, καρδιά του φεστιβάλ, κλείνει φέτος τα 19α γενέθλιά της. 

Τα υπόλοιπα 9 «Shooting Stars», αποτελούν οι Ράινουτ Σόλτεν Βαν Ασατ (Ολλανδία), Ατλι Ασκαρ Φγιάλαρσον (Ισλανδία), Κάσεϊ Μότετ Κλάιν (Ελβετία), Μάρθα Κάνγκα Αντόνιο (Βέλγιο), Τιχάνα Λάζοβιτς (Κροατία), Λου Ντε Λααζ (Γαλλία), Γιέλα Χάασε (Γερμανία), Μαρία Βαλβέρδε (Ισπανία) και Σάρα Σεραϊόκο (Ιταλία).

Μέλος της πενταμελούς επιτροπής που επέλεξε την εφετινή δεκάδα ήταν ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, σκηνοθέτης τον οποίο το Βερολίνο έχει τιμήσει αρκετά από την εποχή των μικρού μήκους ταινιών του.

Περισσότερα εδώ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Holland

Holland

Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Η κατά τα φαινόμενα άψογη οικογενειακή ζωή μιας φιλήσυχης νοικοκυράς στο Holland του...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
11224
Tanweer
6059
Tanweer
6009
Feelgood
3738
Tanweer
3337
hurry up, από την Spentzos hurry up, από την Spentzos