Zαν Ντιζαρντέν, ο επόμενος πρωταγωνιστής του Ρόμαν Πολάνσκι

Δημοσίευση: 8 Σεπτεμβρίου 2018, 16:52
Συντάκτης:

Από τότε που ήρθαν στο φως οι υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης και την ανάδυση του κινήματος #MeToo, άνδρες που έχουν κατηγορηθεί βλέπουν την καριέρα τους να καταστρέφεται, με πρώτο τον Harvey Weinstein, αλλά και άλλους όπως τον Kevin Spacey, που η νέα του ταινία πάτωσε παρά τον περιορισμένο ρόλο που είχε,  ή τον Woody Allen που είναι αμφίβολο αν θα βγει η νέα του ταινία στους κινηματογράφους. Ο Roman Polanski όμως φαίνεται πως έχει τον τρόπο του, και παρά τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ετοιμάζεται για την επόμενη ταινία του.

Ο Γαλλοπολωνός σκηνοθέτης που εξακολουθεί να μην μπορεί να πάει στην Αμερική, ενώ φέτος απεβλήθη από την αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, φαίνεται πως ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή της νέας του ταινίας, που μάλιστα εδώ και λίγα χρόνια είχε ακουστεί πως θα ασχολιόταν με αυτό το θέμα. Και δεν είναι άλλο από την πολύκροτη υπόθεση Dreyfus. Σύμφωνα με το Allocine, το «J’ accuse», όπως θα λέγεται από το περίφημο «Κατηγορώ» που είχε γράψει ο Emile Zola υπερασπιζόμενος τον Dreyfus (στο imdb αναφέρει πως θα τιτλοφορείται «D.»), θα εξιστορεί την υπόθεση Dreyfus, ενός ανθρώπου που κατηγορήθηκε αδίκως στα τέλη του 19ου αιώνα στην Γαλλία λόγω του ότι ήταν εβραίος, προκαλώντας σάλο στην γαλλική κοινωνία της belle epoque. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που ήθελε πολύ να ασχοληθεί ο Polanski, αλλά αρκετές φορές είχε αναβληθεί λόγω μεγάλου κόστους, αλλά και επειδή ήθελε να βρει γνωστούς πρωταγωνιστές. Και πράγματι τους βρήκε. Ο Jean Dujardin, γνωστός από το «The Artist» για το οποίο κέρδισε Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου, ενώ έχει εμφανιστεί και σε αμερικάνικες ταινίες όπως το «Monuments Men» και το «The Wolf of Wall Street», θα ενσαρκώσει τον Georges Picquart, τον άνθρωπο που ήταν αξιωματικός του Γενικού Επιτελείου στο Παρίσι, ενώ ο Louis Garrel («The Dreamers», «Le Redoutable») θα είναι αυτός που όπως φαίνεται θα αναλάβει να μετενσαρκώσει  τον Alfred Dreyfus.

Το θέμα όμως είναι ότι ο Polanski θα κάνει την ταινία, αλλά μετά θα βρει διανομή? Ή θα προκύψει το ίδιο θέμα με τον Woody Allen?

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos