ΣΕΙΡΕΣ

Ξεκινήσαμε το "The crown" του Netflix

Δημοσίευση: 17 Ιαν. 2017, 14:40
Συντάκτης:

Το μεγάλο στοίχημα της πρόσφατης σειράς του Netflix κερδήθηκε, τόσο από την ανταπόκριση που είχε η μεταφορά στη μικρή οθόνη της ζωής της Βασίλισσας Ελισάβετ της δεύτερης, όσο και από τα βραβεία που κέρδισε στις Χρυσές Σφαίρες, τόσο η ίδια η σειρά ως Η καλύτερη σειρά τηλεόρασης -Δράμα, αλλά και η πρωταγωνίστριά της, Claire Foy. Έτσι, τα 100 εκατομμύρια λίρες που κόστισε η σειρά, δεν χαραμίστηκαν επ’ουδενί στο δημιούργημα του Peter Morgan.

Η σειρά ανοίγει στην μεταπολεμική Βρετανία, το 1947 με τον γάμο της Πριγκίπισσας Ελισάβετ με τον Πρίγκιπα Φίλιππο -στον ρόλο του ο Matt Smith- και τον Βασιλιά Γεώργιο VI -Jared Harris- να βήχει και να αιματοβάφει το μαντήλι του, ρωτώντας τους γιατρούς του εάν θα πρέπει να ανησυχεί γι’ αυτό το περιστατικό. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ κερδίζει τις εκλογές, με τον εξαιρετικό John Lithgow, και η ιστορική συνέχεια, σε άλλους γνωστή σε άλλους όχι, καλπάζει μπροστά στις οθόνες, αφού αποτυπώνεται με μαεστρία κινώντας το ενδιαφέρον στον θεατή. Η πρώτη σεζόν αφορά τα χρόνια από το 1947 ως το 1956 και καλύπτεται από δέκα επεισόδια, ενώ γενικά είναι προγραμματισμένες 6 σεζόν συνολικά, με κάθε μία να καλύπτει μία δεκαετία της μοναρχίας.

Από τα σκηνικά ως τις ερμηνείες, όλα είναι προσεγμένα ακόμα και στις μικρολεπτομέρειες και το αποτέλεσμα είναι ένας ιδιαίτερος συνδυασμός ποιότητας και μαεστρίας. Χρειάστηκαν 152 μέρες γυρίσματος για την πρώτη σεζόν, κάτι που ο παραγωγός της Andrew Eaton χαρακτήρισε ως «μαραθώνιο». Βέβαια δεν θα φανεί καθόλου ως μαραθώνιος το να τελειώσει κανείς τη σειρά, αφού το ένα επεισόδιο διαδέχεται το άλλο πριν καν το συνειδητοποιήσει ο θεατής.

Εάν ενδιαφέρεστε να βυθιστείτε στη Βρετανική πολιτική, μέσω εξαιρετικών υποκριτικών ικανοτήτων, τότε το The Crown είναι η σειρά που περιμένατε. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos