European Media

Ξεκίνημα με Μαχαιροβγάλτη το Πανόραμα

Δημοσίευση: 21 Οκτ. 2010, 19:21

Mε την προβολή της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, "Μαχαιροβγάλτης" ξεκίνησε το φετινό 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Στις 11 μέρες της διάρκειας του Πανοράματος, περισσότερες από 100 ταινίες από την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους θα παρουσιαστούν στους κινηματογράφους Απόλλων Cinemax Class (21-31/10) και Τριανόν Filmcenter (21-27/10), καθώς και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (22-31/10).

Μεταξύ των επίτιμων καλεσμένων που θα παρευρεθούν στη διοργάνωση, βρίσκονται οι σκηνοθέτες Semih Kaplanoglou, Jerzy Skolimowski, Otar Iosseliani και Emir Kusturica, αλλά και η ηθοποιός Valeria Golino.

Παράλληλα με το πρόγραμμα του φεστιβάλ φιλοξενείται εικαστική έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (μέχρι τις 7 Νοεμβρίου), κατά την οποία 10+ 1 νέοι εικαστικοί εμπνέονται από τον Ελληνικό Κινηματογράφο της δεκαετίας του ’80.

Περισσότερα στο ειδικό αφιέρωμα που σας ετοίμασε το Move It, (που αλλού;) στο section mε τα αφιερώματα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
26980
Tanweer
6945
Spentzos
4228
backrooms, από την Spentzos backrooms, από την Spentzos