ΣΕΙΡΕΣ

"The Umbrella Academy" season 1: Αξίζει τον χρόνο σας

Δημοσίευση: 22 Φεβ. 2019, 15:58
Συντάκτης:

Σύνοψη: Την 1η Οκτωβρίου 1989, 43 γυναίκες γέννησαν ένα παιδί. Οι γυναίκες αυτές όμως δεν ήταν έγκυες όταν ξεκίνησε η μέρα. Ο δισεκατομμυριούχος Sir Reginald Hargreeves (Colm Feore) κατάφερε να υϊοθετήσει επτά από αυτά τα παιδιά, τα οποία αποδείχθηκαν να έχουν σούπερ-δυνάμεις. Ο στρατιωτικός τρόπος με τον οποίο μεγάλωσαν τα παιδιά όμως τους καθιστά δυσλειτουργικούς ενήλικες και δεν κρατούν καμία επαφή μεταξύ τους. Με ένα γύρισμα της τύχης όμως συναντιούνται ξανά, και μαθαίνουν πως έρχεται η αποκάλυψη. Ο σκοπός τους είναι να ανακαλύψουν την αιτία αλλά και να σταματήσουν το τέλος του κόσμου.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του Gerald Way (ο ιδρυτής της μπάντας My Chemical Romance) και του κομιξά Gabriel Ba, ενώ ο Steve Blackman (παραγωγός των Fargo, Legion, Altered Carbon) είναι ο δημιουργός της σειράς. Το “The Umbrella Academy” αποτελείται από επτά βασικούς χαρακτήρες: τον Number One/Luther (Tom Hopper), Number Two/Diego (David Castaneda), Number Three/Allison (Emmy Raver-Lampman), Number Four/Klaus (Robert Sheehan), Number Five (Aidan Gallagher), Number Six/Ben (Justin H. Min), και Number Seven/Vanya (Ellen Page). Και για να μην ξεχνιόμαστε, τα παιδιά μεγαλώνουν και με έναν μπάτλερ-μαϊμού, ο οποίος ντύνεται, μιλά και περπατά σαν παππούς,και μία μαμά ρομπότ. Ας δούμε όμως τί είδους δυνάμεις έχουν οι υπερήρωές μας!

Ο Luther ως προστάτης είναι σωματώδης, και πολύ δυνατός, ο Diego είναι πολύ γρήγορος, και εξαιρετικός με τα μαχαίρια, η Allison κατέχει τη δύναμη της πειθούς, ο Klaus μπορεί να συνομιλεί με νεκρούς (αλλά επειδή πλέον είναι μονίμως μαστουρωμένος ούτε ο ίδιος δεν ξέρει το εύρος των δυνάμεών του), ο Ben είναι πια νεκρός, ενώ η Vanya θεωρεί πως δεν έχει καμία δύναμη. Ετοιμαστείτε για γερά plot twists, πολλά από τα οποία προδιαγράφονται από την πρώτη στιγμή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι λιγότερο διασκεδαστικά. Από τους αγαπημένους μας, πρώτος έρχεται ο Klaus. Ο Robert Sheehan (Misfits, Cherrybomb, Genius) τον υποδύεται με περίσσια κωμική δεξιοτεχνία και αρκετή συναισθηματική ευαισθησία εκεί που χρειάζεται και όποτε εμφανίζεται, είναι σαν μια πνοή φρέσκου αέρα, ανάμεσα στις υπόλοιπες άκαμπτες ερμηνείες. Δεύτερος έρχεται ο Number Five, ο οποίος είναι ένας μεσήλικας στο σώμα ενός εφήβου (δεν σας κάνουμε spoiler), και ο Gallagher υϊοθετεί εξαιρετικά το προσωπείο ενός ανυπόμονου, ιδιότροπου και λίγο ψυχοπαθή νεαρού. Δυστυχώς, ο χαρακτήρας της Vanya είναι ο πιο ενοχλητικός, γιατί υποδύεται το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, την λιγότερο ικανή και άξια, ένα συναίσθημα που την στοιχειώνει από μικρό παιδί και η δίψα της για εκδίκηση μας φαίνεται σαν μία έκρηξη θυμού ενός τετράχρονου. Μας θύμισε αρκετά την Phoenix των X-Men, κάτι που δεν μας άρεσε. Η Ellen Page (Hard Candy, Juno, Inception) κάνει ό,τι μπορεί με τον κακογραμένο της χαρακτήρα, αλλά δεν μπορεί να επιδείξει το πραγματικό ταλέντο της.

Καθώς λοιπόν οι ήρωές μας προσπαθούν να σταματήσουν την αποκάλυψη (ένα σημείο πλοκής που ενίοτε το σενάριο ξεχνά), παρακολουθούμε τους Cha-Cha (Mary J. Blige) και Hazel (Cameron Britton), δύο πράκτορες με τα δικά τους υπαρξιακά προβλήματα, να προσπαθούν να σκοτώσουν τον Number Five. Οι δυό τους έχουν σταλεί από μία οργάνωση ονόματι “Commission,” της οποίας ο σκοπός είναι να διαφυλάσσει τον χωροχρόνο και να σιγουρεύει πως ό,τι μέλλει να γίνει θα γίνει. Γενικά, μείναμε πολύ ευχαριστημένοι με τη σειρά, αφού σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο που αφορά υπερήρωες, οι χαρακτήρες μας δεν χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να λύσουν τα προβλήματά τους. Αντιθέτως, με την δύναμη της συντροφικότητας και της έννοια της οικογένειας, πιστεύουν πως αν συνεργαστούν μαζί θα μπορέσουν να σταματήσουν την αποκάλυψη. Εμάς μας άρεσε αυτό το μήνυμα και όλα τα περίεργα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των δέκα επεισοδίων. Το “The Umbrella Academy” αξίζει τον χρόνο σας και ας έχει ορισμένες «τρύπες».

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos